Digital Nomad Lifestyle

Laatste reactie 08/11/2018 12:01 door Sieto
· Markeren als ongelezen
Sieto vd Heide 4 maanden geleden geplaatst
Hi allemaal,

momenteel ben ik aan het reizen & werken; ik leef de 'Digital Nomad Lifestyle'. Wel op mijn manier, want ik reis relatief korte periodes best intensief en ben dan weer een periode in NL.

Wat ik merk als ik aan het reizen ben is dat het nog best moeilijk is om de focus op werken te houden. Dat heeft deels te maken met de manier van reizen, deels met de faciliteiten (thuis heb ik een lekker groot scherm, en alle voorzieningen in de buurt) maar zeker ook met mindset.

Ik ben nieuwsgierig hoe anderen dit doen/ervaren. We hebben zowieso een paar reizigers hier (@patrickwoninck​ & @tradermark​) maar vast nog wel meer die vanuit NL maar ook (soms) vanuit het buitenland werken.

Hoe delen jullie je dag/week/maand in? Hoeveel reis je en hoeveel werk je? Lukt het om focus te houden? Lukt het om met alleen een laptopje goed te werken?

Ik werk, nu ik in Canggu (Bali) zit, een paar dagen vanuit een co-working space en dat helpt al heel veel - ik heb daar betere faciliteiten en veel minder afleiding!

Ben benieuwd!

PS als jullie mijn reizen willen volgen dan nodig ik je uit om me te volgen op mijn nieuwe Instagram: https://instagram.com/nevernotflying
Mark de Vries 4 maanden geleden geplaatst
Bon dia! Ik doe dit al een tijdje en een van de eye openers voor mij was dat ik minimaal een maand op een plek moet zijn om productief te blijven. Slow travel dus.

Ik werk tussen de 4 a 8 uur per dag en deel dit meestal op in 2 blokken. Ik sta op met zonsopgang (rond 6 uur) en ga rond een uur of 10 naar bed doordeweeks. Tussen de middag doe ik een uurtje siësta.

Focus houden lukt prima. Geld is een belangrijke drijfveer. Als ik niks doe, komt er ook niks binnen.

Ik werk op een Asus Zenbook, maar wel met een aantal losse attributen om het ergonomisch te maken. Nexstand, los toetsenbordje en muis. Doet alles wat ik wil.

Verder kies ik altijd appartementen uit met een "laptopvriendelijke werkplek". Dit is een filter bij Airbnb.

Coworking spaces heb ik Azië wel gedaan, maar ik merk toch dat ik productiever ben als ik alleen zit. Zal voor iedereen verschillend zijn denk ik. Hier in de Caribbean zijn ze er trouwens sowieso niet.

Veel plezier op Bali!

Leuke foto's op je Instagram 👍
🔥 Jacko Meijaard 4 maanden geleden geplaatst
Beetje offtopic, maar ik ben sinds donderdag begonnen met Social Groei (https://socialgroei.nl). Misschien interessant voor je Instagram kanaal.

Hoe meer volgers, hoe meer je weer kunt bereiken lijkt me.
Patrick Woninck 4 maanden geleden geplaatst
Yo!

Voor mezelf ben ik erachter gemomen dat ik tijdens het reizen het liefst helemaal niet werk.

Wat ik daar mee bedoel is, zoals @tradermark ook aangeeft dat ik eigenlijk minimaal twee weken tot een maand ergens moet zitten om productief te zijn.

Wat wel kan, als ik lange tijd op reis ben dat ik even een tussenperiode inlas van twee weken. Dan neem ik een Airbnb op een vaste plek en struin de coworking spaces af en gooi mijzelf volledig op werk.

Maar bij reizen korter dan 2 maanden doe ik eigenlijk helemaal niks, geniet volop van mijn reis en knal ik zodra ik thuis ben volop in de werk modus.

De laatste tijd heb ik vooral korte reisjes gemaakt en dan bij thuiskomt hier pas over geschreven.

Zodra ik dan genoeg gedaan heb, plak ik er weer een reisje aanvast.

Werkt voor mij perfect.

En ook ik sta om 6 uur op en werk dan gelijk aan mijn website.

Niets is zo lekker als productief aan de dag beginnen!

Wel werk ik zelf het liefst in koffietentjes en co-working spaces, maar dan wil ik ook het liefst helemaal alleen gelaten worden wat nogal eens een probleem is, omdat iedereen natuurlijk wilt netwerken.
Patrick Woninck 4 maanden geleden geplaatst
Ook even off topic trouwens, zelf ben ik minder en minder met Instagram gaan doen.

Ik had een hele hoge engagement, mensen stelden vragen en dergelijke via Instagram.

Maar, heel weinig van deze mensen hebben uiteindelijk mijn website bezocht. Voor mij is Instagram dus een beetje verloren tijd...

Misschien dat ik iets verkeerd doe/deed maar ik besteed die ‘verloren’ tijd toch liever aan het schrijven van artikelen.

Daarnaast is het ook gewoon irritant en vervelend om tijdens het reizen steeds je Instagram story te moeten bijhouden in plaats van gewoon te genieten van het moment.

Ben toch wel benieuwd naar jullie ervaringen hiermee?
🔥 Jacko Meijaard 4 maanden geleden geplaatst
Het is natuurlijk wel "irritant" om je Story bij te moeten houden, maar het is wel content die je maakt. 

Ik merk dat als ik een paar Story's op Insta gooi, er altijd wel reacties komen van mensen die nieuwsgierig zijn en er dus ook weer business uitkomt. 

Het is een hele simpele manier om te connecten met je doelgroep. Zeker in jouw markt denk ik dat het wel interessant is om je bezig te houden met social media/Instagram specifiek.
reactie op @jackomeijaard:
Patrick Woninck Heb je een punt, ik ga het misschien wel weer oppakken. Hoe bevalt die sociale groei bij jou?
4 maanden geleden

Beantwoorden

Janniek Bastiaan Instagram is goud als je weet wat je doet.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Zit momenteel nog in de trial, maar gaat niet slecht. Hoop maandag met de 'full' versie te beginnen. Zal zeker een update plaatsen!
4 maanden geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Hoi Janiek, heb je misschien globaal een stappenplan of idee wat je dan zou ‘moeten doen’ moet Instagram.

Hoe zorg je er dan uiteindelijk voor dat je mensen doorstuurt naar je website.

Ben wel benieuwd naar je ervaringen:-)
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Sieto vd Heide 4 maanden geleden geplaatst
@tradermark​ Hey, thanks voor je reply! De mijne is wat vetraagd; ik ben inmiddels verhuist van Bali naar Mauritius (zie je wat ik bedoel met high-speed travel? ;-))

Ik denk dat ik mijn werk/reis ritme gewoon nog moet finetunen op wat voor mij gaat werken. Fact is dat high-speed travel minder tijd overlaat voor werk, dat zal ik moeten accepteren of mijn tempo aanpassen...

Co-working spaces vond ik dus wel lekker werken, vooral ook omdat ik veel in hostels verblijf deze trip. Nadeel is wel de commute en de kosten; zo'n space is natuurlijk niet gratis...  AirBnB ben ik nog niet zo in thuis (ben normaal veel bezig met het hotel-punten/status spelletje...)

Al met al zal ik er denk ik nog een tripje, of 2, aan moeten wagen om het voor mij 'werkend' te krijgen ;-)

@jackomeijaard​ is dat SocialGroei van jou, of ben je het gewoon zelf gaan gebruiken? Indien het laatste, hoe bevalt 't? Ik heb momenteel een private social-media manager (m'n vriendin :-)), dus dat helpt de groei ook wel een beetje!

@patrickwoninck​ ook dank voor jouw uitgebreide antwoord! Ik zou het liefst ook niet werken als ik aan 't reizen ben, maar helaas vind ik dat ik me die luxe (nog) niet kan veroorloven ;-)

Vind je systeem van werken tot je een doel hebt behaald, om vervolgens van jezelf weer op reis te mogen, wel een goeie. Zorgt er wel voor dat je doet wat je gedaan wilt krijgen, en je hebt ook geen backlog. De backlog is bij mij vreselijk - ik maak dus o.a. video's over vliegen, heb deze trip 16 vluchten en no way dat ik al die video's af heb voor ik weer op reis ga...

Over jouw ervaringen met Insta, ik snap wat je bedoeld, maar ik denk ook dat 't bij Insta om de long game draait. Met 1000 volgers doe je nog niet zoveel, maar als je 't een beetje onderhoudt is er mooie potentie voor groei en kan het toch een beetje je funnel vullen? Travel is el een ideale markt om te supporten met Insta!

Zoals ik eerder al zei, ik heb momenteel de luxe van een prive social media manager - ik stuur haar de foto's en/of video's en zij doet haar ding. Waar ik kan help ik met engagement (reageren op reacties enzo).

Eke dag iets van content plaatsten, of dat nou Insta, Facebook, YouTube of blog/site is vind ik wel belangrijk. Het lukt nog niet elke dag, maar dat is een kwestie van meer dicipline gaan toepassen...
🔥 Jacko Meijaard 4 maanden geleden geplaatst
"@jackomeijaard​ is dat SocialGroei van jou, of ben je het gewoon zelf gaan gebruiken? Indien het laatste, hoe bevalt 't? Ik heb momenteel een private social-media manager (m'n vriendin :-)), dus dat helpt de groei ook wel een beetje!"

Nee, is niet van mij. Zou wel mooie business zijn!

Ik ben sinds gister overgestapt van de trial naar de betaalde versie. De trial beviel goed dus ben benieuwd waar we over een maand staan.

In principe doen ze niks anders dan relevante mensen volgen/ontvolgen, en foto's liken, in de hoop dat die persoon terug volgt, dit dan 100+ keer per dag ;-). 

Het is dus niet zo dat ze content voor je gaan plaatsen. Dat moet je zelf doen.
reactie op @jackomeijaard:
Sieto vd Heide Heb je er al veel volgers bij? En doe je zelf ook actief meer met Insta nu? (meer posten enzo?)
4 maanden geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Pakweg 50 na de proef-periode. Vandaag zouden ze als het goed is weer opnieuw beginnen. Toen in de proef-periode zag ik wel ook gelijk meer social media bezoekers naar ISG toe, dus wel positief.

Verder doe ik nog niet heel veel met Insta, maar moet ik wel oppakken inderdaad.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Sieto vd Heide zou het inderdaad wel oppakken ja. Ook op Insta in consistentie erg belangrijk, elke nieuwe post krijg ik er wel een paar volgers bij, maar als ik regelmatiger post, zijn dat wel meer volgers.

Om een idee te geven van de resultaten; ik begon 3 weken geleden met een stil account met 250 volgers. Na vanaf toen elke dag gepost te hebben, zit ik nu bijna op de 1000.

Als je weinig post, ben je gewoonweg minder interessant om te volgen, voor de gemiddelde persoon (daarmee bedoel ik de mensen die geen interesse hebbben in affiliate marketing).
4 maanden geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Kijk je dan ook goed naar welke hashtags je kunt gebruiken + locaties + accounts om te taggen?
4 maanden geleden

Beantwoorden

Sieto vd Heide zeker! altijd een paar vaste hashtags en een aantal specifiek relevant voor de post. Als een ander account een repost doet, dan groei je nog harder, dus (een paar) account taggen is ook verstandig ja... ten slotte is het ook slim om een vraag te stellen in de beschrijving, zodat je je reacties krijgt. Reacties tellen meer als engagement dan alleen een like.
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 03 November 2018 om 05:15
Aantal lezers 52
Aantal reacties 17