De ultieme ISG beginners guide

Laatste reactie 01/06/2021 05:38 door Rene
· Markeren als ongelezen
Patrick Woninck 3 jaar geleden geplaatst
De laatste tijd zie ik geregeld veelal dezelfde vragen voorbij komen op het forum van beginners of mensen die nieuw zijn met affiliate marketing en het maken van websites. Nou is dit absoluut niet erg, maar zelf denk ik dat het de waarde van het forum verhoogt als deze vragen minder gesteld worden en er een algemeen topic is waar men op terug kan vallen met de nodige basisinformatie.

De basis

Voor de echte basis en een globale uitleg van de affiliate marketing, het opzetten van je eerste website etc. zijn natuurlijk de filmpjes van de AMR een absolute must. Bekijk dan ook alsjeblieft eerst alle filmpjes voordat je de nodige vragen op het forum stelt. Veel vragen worden in de filmpjes al beantwoord.

Wat is succes

Nu dat uit de weg is, laten we dan beginnen met de definitie van succes. ‘succes’ is een ruim begrip en natuurlijk afhankelijk van de situatie waar een ieder zich in bevindt. De een definieert succes met hebben van veel geld, een dure auto en een groot huis. De ander definieert succes met een minimalistische levensstijl, maar wel met de vrijheid dat hij of zij elke dag kan doen waar diegene zelf zin in heeft. 

Uiteindelijk staat in onze maatschappij succes veelal in verband met financiële vrijheid, maar tegelijkertijd kan hetzelfde gezegd worden over ‘financiële vrijheid’, want wanneer is iemand nou echt financieel vrij? Zelf woon ik in Azië en ik kan met een bedrag van 500 euro per maand meer dan goed rondkomen. De lat van financiële vrijheid ligt voor mij dus op 500 euro, maar ik weet dat er forumleden zijn die 3 kinderen, een huis en een auto hebben. Voor hen zou een bedrag van 500 euro misschien een leuke toevoeging zijn om het boekengeld voor een van de kinderen te betalen, maar meer ook niet.

Affiliate marketing en opschalen

Uiteindelijk heeft internetmarketing en geld verdienen op het internet tijd nodig. Naarmate de tijd vordert zal je meer en meer geld gaan verdienen. Stel dat je al een tijdje een website hebt, laten we voor het gemak even van een periode van een jaar uitgaan. En stel dat je nadat je een jaar met je website bezig bent met deze website een gemiddeld bedrag van 45 euro per maand verdiend. Klinkt niet veel toch? Maar de vrij eenvoudige waarheid is dat als je 45 euro kan verdienen je ook 450 euro kan verdienen. En als je 450 euro kan verdienen dan kun je ook 4500 euro verdienen. Het is slechts een kwestie van opschalen in bezoekersaantallen of in de hoeveelheid websites die je hebt. Een klein voorbeeld:

Stel dat je met jouw website maandelijks 45 euro verdiend met een gemiddeld bezoekersaantal van 3500 bezoekers per maand.

Je hebt nu twee keuzes: 
keuze 1: Je gaat door met deze website, publiceert nog meer artikelen, scoort nog beter in Google en hebt na nog een jaar straks misschien wel 7000 of misschien wel 15,000 bezoekers per maand. Je hebt nu het bedrag opgeschaald en verdiend met dezelfde website uit ons voorbeeld 90 euro of misschien wel 180 euro per maand.

Keuze 2: Je onderhoud de huidige website met af en toe een artikel zodat deze site zijn ranking in google behoudt en begint een nieuwe website met hetzelfde concept, maar dan over een ander onderwerp. Je hebt nu dus 2 websites die 45 euro (waarschijnlijk meer want de eerste website zal ook nog gestaag stijgen) generen.

Trek dit principe door over een X aantal jaren en je zult een flink bedrag per maand verdienen via het internet en volledig onafhankelijk van wie dan ook zijn.

Stap 1: Realistische doelen stellen

De reden dat ik in bovenstaande voorbeeld jaren gebruik en geen maanden is om het feit dat ik persoonlijk vind, dat op het forum te vaak en te veel onrealistische doelen gesteld worden. Mensen die net beginnen met internet marketing verwachten binnen een jaar al een bedrag van enkele honderden euro per maand te verdienen, maar zo simpel ligt het helaas niet. 

Zoals hierboven beschreven heeft ranken in Google tijd nodig en daarnaast is het niet alleen Google waar je rekening mee moet houden. Als je net begint met internet marketing en zaken zoals webhosting, een eigen website en SEO nieuw voor je zijn, dan zit je in een leercurve. En deze leercurve gaat nou eenmaal tijd kosten. Het zal Jacko bijvoorbeeld veel en veel minder moeite kosten om een niche website op te zetten dan iemand die net met affiliate marketing begint. Niet in de minste plaats omdat Jacko dit al 35 keer gedaan heeft.

Als ik zelf bijvoorbeeld kijk naar blogberichten die ik een jaar geleden gepubliceerd heb, dan lach ik hierom. Niet, omdat ze nou echt zo heel erg slecht zijn, maar meer omdat ik zelf dacht dat ze heel goed waren. Nu weet ik, dat is niet zo. Een dergelijk blogbericht kostte mij een jaar geleden nog ongeveer 4 uur de tijd. Nu doe ik het in 40 minuten en de kwaliteit hiervan is iets beter. Dat komt, omdat mijn vaardigheid in het schrijven met de tijd is verbeterd. 

Stap 2: Jouw onderwerp kiezen

Als je voor jezelf eenmaal doelen hebt vastgesteld. Dan is het tijd om een onderwerp uit te kiezen. Dit kan je op twee manieren doen:

Manier 1: Een product via paypro of een van de vele andere affiliate aanbieders uitkiezen en hier een website op inrichten.

Manier 2: Nagaan wat jouw passies en interesses zijn en hier een website over maken. Vervolgens ga je dan op basis van jouw onderwerp affiliate aanbieders bekijken en vaststellen wat voor producten je wilt promoten. 
Bovenstaande keuze moet je eigenlijk maken aan de hand van ons eerste voorbeeld. Wat heb je liever? Een website met veel bezoekers of meerdere websites met wat minder bezoekers?

Zelf gaat mijn voorkeur altijd uit naar een website maken over een onderwerp waar jouw passies en interesses naar uitgaan. Zeker als we de kwestie van tijd hierin betrekken. Bloggen over iets dat je leuk vind of bloggen, omdat je er geld mee wil verdienen. Welke is denk je langer vol te houden?

Stap 3: Keyword onderzoek

Artikelen schrijven doe je niet voor Google, maar voor jouw bezoekers. Tegelijkertijd doe je het ook weer wel voor Google, want mensen die via Google op jouw website komen zijn ‘gratis’ bezoekers die elke dag van het jaar jouw website komen bezoeken. En dit alles zonder dat je hier ook maar iets voor hoeft te doen. Je moet dus weten waar jouw toekomstige bezoekers op zoeken. Dit gaan we doen door middel van zoekwoorden onderzoek. In de AMR wordt hier al uitgebreid aandacht aan besteed en als toevoeging kan je dit forumbericht van Jacko raadplegen:

https://forum.internetsuccesgids.nl/conversations/belangrijk-long-tail-seo

Stap 4: Publiceren van artikelen

Nu je eenmaal jouw zoekwoorden onderzoek heb gedaan is het tijd om blogberichten te schrijven en deze te publiceren. Dit is het allerbelangrijkste en tegelijkertijd ook het moeilijkste van heel affiliate marketing. Je krijgt er namelijk niets voor terug. 

Stel je de volgende situatie voor: jouw schuurtje is kapot en wij komen samen overeen dat ik deze bij jou kom reparen voor een bedrag van 30 euro. Zoals afgesproken kom ik jouw schuurtje reparen en ik gooi er aan het einde van de middag nog een likje verf overheen. 

Op dit moment heb ik werk verricht waar jij mij nadat ik dit werk verricht heb, voor betaald.

Het is dus:
werk x arbeid = X bedrag in euro’s

Het resultaat is voor mij direct zichtbaar. Ik weet dat als ik jouw schuurtje kom reparen ik aan het einde van de dag 30 euro in mijn handen heb.

Bij het schrijven van blogberichten is het iets anders.

Als jij besluit om een nieuw blogbericht te schrijven dan krijg je hier niets voor terug. Er is geen direct resultaat zichtbaar (buiten het blogbericht dat je gepubliceerd hebt en op jouw site zichtbaar is natuurlijk) Jouw ranking in Google zal hetzelfde blijven, de bezoekersaantallen zullen nagenoeg hetzelfde blijven en je zult er vrij weinig resultaat van terug zien.

Het is dus:
Werk x arbeid= Geen zichtbaar direct resultaat.

Dit is tegelijkertijd de voornaamste reden dat men stopt met internet marketing en na een paar maanden er alweer mee ophoudt. Ranken in Google heeft nou eenmaal tijd nodig. Het kan zo zijn dat het blogbericht dat je vandaag publiceert nooit gaat ranken, dat kan. Het kan ook zomaar zo zijn dat het blogbericht dat je vandaag publiceert uiteindelijk een nummer 1 positie in google inneemt. Hoe lang dit gaat duren is ook weer speculatie, dit kan binnen een paar maanden zijn, maar dit kan ook zomaar over een jaar of misschien wel twee jaar zijn.

Stap 5: Consistentie

Dit brengt ons bij het volgende punt, namelijk consistentie. Consistentie is het enige wat ervoor gaat zorgen dat jij succes gaat behalen. Steeds elke week opnieuw een blogbericht plaatsen. Naarmate de tijd vordert zul je vanzelf in Google gaan ranken en bezoekers krijgen. En hoe meer bezoekers jij gaat krijgen hoe meer geld je zult verdienen.

Een mooi forum bericht over consistentie is door Jacko zelf geschreven en deze kan je hier vinden:
https://forum.internetsuccesgids.nl/conversations/kracht-van-consistentie

Stap 6: Vruchten plukken

Nadat je aan de hand van een goed zoekwoorden onderzoek voor een langere periode consistent blogberichten heb gepubliceerd dan zul je vanzelf gaan ranken. Op dit moment kan je dus gaan genieten van jouw ‘succes’. Vergeet niet om jouw website nog altijd bij te houden en te onderhouden, maar dit moet, als je schrijft over een onderwerp dat je zelf leuk vindt, niet al te moeilijk zijn. Maar vergeet daarnaast ook niet van je leven te genieten. En wellicht wel wat minder te gaan werken. 

Het is een avontuur

Uiteindelijk is het een avontuur en eentje waar veel tijd in gaat zitten, maar uiteindelijk eentje die het absoluut waard is.
 
Falen mag

Als laatste wil ik meegeven dat falen niet ideaal is, maar tegelijkertijd helemaal niet erg is. Ergens begin 2013 startte ik mijn website over fitness en gezonde voeding. Iedereen lachte me uit en zei dat het niets zou worden. Uiteindelijk hadden deze mensen gelijk gekregen en is dit ook niks geworden, maar ondanks dat de website zelf geen succes behaald had. Had ik zelf veel kennis opgedaan met betrekking tot webhosting, een website maken, Seo en heeft het natuurlijk bijgedragen aan het ontwikkelen van mijn schrijfvaardigheid.

In 2017 besloot ik om het nog een keer te proberen en een website op te zetten over mijn reisavonturen en voor onbepaalde tijd naar Azië te gaan. Ook deze keer werd er hard lachen, maar uiteindelijk doe ik op dit moment iets waar ik me goed bij voel en gelukkig van word. Inmiddels ben ik alweer 7 maanden van huis en kan ik alleen concluderen dat dit een van de beste beslissingen is geweest die ik mijn leven gemaakt heb. 

Mijn website verdiend nog niet genoeg om alleen hier afhankelijk van te zijn, maar hij zit absoluut in de lift en het is dan ook een kwestie van tijd totdat dit wel het geval gaat zijn.

Elkaar helpen dat is tenslotte waar dit forum omdraait. Op deze manier hoop ik dat ik mijn steentje bij heb kunnen dragen en de beginnende internet marketeer met goede informatie heb kunnen voorzien.

Mijn eigen website is:

alleenbackpacken.nl

Daarnaast heb ik ook een eigen logje op het forum, deze is hier te vinden:

https://forum.internetsuccesgids.nl/conversations/patricks-weg-naar
reactie op @patrickwoninck:
eljah bergsma Hoi Patrick,
Dank je wel voor je tips en inspiratie. Je hebt het allemaal duidelijk en helder opgeschreven.
Ik ben erg onder de indruk van je website, die ziet er super uit! 
Hier heb ik een aantal vragen over, kan ik die hier stellen?
groeten Eljah
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Tuurlijk Eljah, geen enkel probleem:-)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Lonny van Oeffelt Beste Patrick, duidelijk stuk tekst. Ook dat je door moet zetten en kleine stapjes moet zetten. Groetjes Lonny
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
🔥 Jacko Meijaard 3 jaar geleden geplaatst
Wat een vet topic @patrickwoninck​! Gaan veel mensen wat aan hebben. Het is meer dan alleen beginnen en doen; het is ook een andere mindset op doen.

Als blijk van waardering voor dit topic heb ik je 100 karma punten extra gegeven ;-).
reactie op @jackomeijaard:
Patrick Woninck Thanks Jacko :-)
3 jaar geleden

Beantwoorden

Hamza Bee3
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Jan M 3 jaar geleden geplaatst
Mooi stuk Patrick. 

Ben je Thrive member, heb je toegang tot alle plugins en themes?
reactie op @janm:
Ray L. Mooi stuk idd, eigenlijk heel goed stuk ;)

@janm​ Ik heb toegang tot alles van Thrive, ben al meerdere jaren member en kan het je écht aanraden ;) 
3 jaar geleden

Beantwoorden

Jan M Mjah, ik ook ;-) 

Wilde Patrick even de tip geven om die nieuw Slide in te gebruiken van leads. Die converteert als een malle. Ook meer gebruik maken van 2-step optins. 
3 jaar geleden

Beantwoorden

Ray L. Haha een te snelle reactie op de Thrives vraag ;)  

Goede tip
3 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Hoi Jan, Helaas niet. Ik hou niet zo van vaste maandelijkse bedragen heb de thema's en de plugins die ik gebruik gewoon eenmalig gekocht. Ga wel een kijkje nemen naar die slide in plugin die je noemt, klinkt goed:-)
3 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Louis 3 jaar geleden geplaatst
Zo hé! Goed artikel, man! Bedankt voor het delen!
Klaas . 3 jaar geleden geplaatst
Bedankt! Ik kom op dit forum net binnenvallen als groentje en ben dus blij met je artikel, inclusief alles tips! Super!
Rianne   3 jaar geleden geplaatst
Wat een info! Komt vast goed van pas :)
Aisa Gorter 3 jaar geleden geplaatst
Heel erg bedankt, Patrick. Echt super :-)
Froukje H 3 jaar geleden geplaatst
Bedankt Patrick! Heel nuttig, dit stuk :)
Willem van der Heijden 3 jaar geleden geplaatst
Woow @patrickwoninck lekker bezig! 

Hier gaan veel mensen wat aan hebben. 
Patrick Woninck 3 jaar geleden geplaatst
Graag gedaan allemaal:-) Mochten jullie vragen hebben stel ze dan gerust hier in dit topic.

@jackomeijaard​ zie dat het goed ontvangen wordt, wat denk jij? Is het misschien een goed idee om er een sticky van te maken zodat iedereen dit topic direct ziet?
🔥 Jacko Meijaard 3 jaar geleden geplaatst
Vooruit dan ;-).
Arthur Bex 3 jaar geleden geplaatst
Super Boodschap! Goed informeren en consistent blijven werken is inderdaad de beste raad. Niks komt vanzelf. 

Bedankt en nog veel succes Patrick!?
elly van Hooijdonk 3 jaar geleden geplaatst
Dank je wel Patrick. Goed stuk en handig met die linkjes naar relevante info. Voor mij ook zeker een
aanmoediging om vol te blijven houden. Ik schrijf nu iedere week een nieuw artikel. En idd er gaat nog veel tijd inzitten. Maar ik heb wel het idee dat mijn artikelen beter worden. En dat ik langzaam meer bezoekers krijg op mijn site. Dus de aanhouder wint. 
reactie op @ellyvanhooijdonk:
Patrick Woninck Top Elly! de aanhouder wint inderdaad.:-) Ga vooral zo door!
3 jaar geleden

Beantwoorden

Casper R 3 jaar geleden geplaatst
Mooi stuk Patrick. 
Alain van Riswick 3 jaar geleden geplaatst
Mooi stuk Patrick.

Je zegt dat je project in 2013 stukliep, na welk moment kwam die conclusie?
reactie op @alainvanriswick:
Patrick Woninck Hoi Alain,

In 2013 was ik deze begonnen misschien na een jaar of wat dat deze stuk is gelopen.

Die conclusie kwam door een schouderblessure waarna ik even een tijdje niks meer met fitness gedaan had en dus ook de website flink verwaarloosd had. Na deze schouderblessure ben ik ook nooit meer zo fanatiek met fitness bezig geweest als ik toen was.

Logische gevolg dus dat het idee dat het echt mijn hobby was verviel. En hierdoor had ik ook vrij weinig motivatie om nog wat met die website te doen.


3 jaar geleden

Beantwoorden

erik theunissen 3 jaar geleden geplaatst
Hele goeie info bedankt
🔥 Sieto vd 3 jaar geleden geplaatst
Waar in Azië? Ik zie op je site het e.e.a. over Thailand staan; ik denk dan aan Chiang Mai?
reactie op @sieto:
Patrick Woninck In Thailand inderdaad alleen niet Chiang Mai, in Bangsaen.

Denk dat het qua prijzen niet veel uitmaakt denk wel dat Chiang Mai net wat duurder is:-)

3 jaar geleden

Beantwoorden

Sieto vd die moest ik even opzoeken :-) Is dat een nieuwe digital nomad hotspot, of een plek waar je zo uitgekomen bent?

Overigens top dat je het nog een keer geprobeerd hebt, en dat je zo blij bent met het resultaat!
3 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Een plek waar ik zo uitgekomen ben, maar een hotspot is het onder de buitenlanders (niet zozeer digital nomads) wel ja.

Niet zo groot als Chiang Mai, maar het begint zeker drukker en drukker te worden.


3 jaar geleden

Beantwoorden

Sieto vd ik ben net begonnen met het lezen van je Wonen In Thailand blogs; dat geeft een leuk inzicht in het kleine, knusse Bangsaen :-)
3 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Heiko Hartsuijker 3 jaar geleden geplaatst
Goed verhaal! Mooie opsomming vooral lekker concreet, nice. 👍👌
jennifer J 3 jaar geleden geplaatst
Ik ben nieuw hier maar vond dit een geweldig stuk om te lezen, ik zou zeggen, geniet lekker van je reizen Patrick!!! Dat is iets wat ik trouwens ook heel graag doe!
Ali Oner 3 jaar geleden geplaatst
Wauw! Ik heb het helemaal af gelezen.. Geweldig geschreven!
Timothy B 3 jaar geleden geplaatst
Zo is het @patrickwoninck

Goed geschreven! We hebben allemaal een bepaalde kijk op de onderwerpen van het dagelijkse leven. Belangrijk is dat je je goed voelt bij de dingen die je doet!

Van uitdagingen leer je en dat is maar goed ook. Het maakt je sterker en zorgt ervoor dat je steeds een stapje dichter bij de doelen komt die je belangrijk vindt.

TOP, ga zo door!
Anneke Otten 3 jaar geleden geplaatst
Mooi artikel, ik ben lang niet op deze site geweest. Ga de komende dagen filmpjes kijken. 

Mark de Vries 3 jaar geleden geplaatst
@patrickwoninck​ wat een heerlijke binnenkomer, bedankt. Woon je nog in Thailand?
reactie op @tradermark:
Patrick Woninck Hoi Mark,

Graag gedaan, blij dat het informatief voor je is gebleken:-)

Jup nog steeds haha!
3 jaar geleden

Beantwoorden

Mark de Vries Nice, ik ben net terug van 4 maanden reizen. 2 maanden Thailand en 2 maanden Maleisië. Nu de zomer in NL en vanaf september voor onbepaalde tijd naar Midden en Zuid Amerika.

Leuk om je blog te lezen! 
3 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Harstikke gaaf man Mark!

Midden en Zuid-Amerika staan ook zeker bij mij nog op mijn lijstje:-)
3 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Mirjam Bisschop 3 jaar geleden geplaatst
Bedankt voor dit verhaal! Fijn om de realiteit zo te horen!
reactie op @mirjambiss:
Patrick Woninck Graag gedaan Mirjam:-)
3 jaar geleden

Beantwoorden

Nico Doki 2 jaar geleden geplaatst
Hallo Patrick leuk geschreven. Als man van middelbare leeftijd vraag ik me af hoe het is om als 'oudere' rond te trekken. Misschien een leuk idee om eens rond te vragen aan de vaders en moeders die je onderweg tegen komt. Wat hun ervaringen zijn enz. Voegt weer een topic toe.
reactie op @nicodoki:
Patrick Woninck Hoi Nico,

Dat is een goede inderdaad, zal hier eens onderzoek naar doen!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Sieto vd wat is 'middelbare leeftijd' voor jou? Ik ben bv. 40 en reis er lekker op los (dit jaar o.a. Thailand, Maleisië etc.), zowel alleen als samen. Dus als antwoord op de vraag of het kan: jazeker :-)
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Richard Kwast 2 jaar geleden geplaatst
Dit is heel mooi geschreven. Duidelijke heldere uitleg waar iedereen wat aan heeft. Zo kan ik steeds meer mijn fouten voorkomen en beter met mijn mindset plannen.
William 2 jaar geleden geplaatst
Vond het erg tof om te lezen! Bedankt voor de tips!
John Onkenhout 2 jaar geleden geplaatst
Hey
mooi en duidelijk,maar het betekend dus als je slecht bent in verhalen schrijven bent ,dat je dus maar beter kan ophouden,of zie ik het te zwart wit.
reactie op @johnonkenhout:
Thijs Blankestijn Oefening baart kunst, dus zeker niet opgeven. Je kunt slechtere artikelen later altijd nog updaten. 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Daarnaast kun je het altijd uitbesteden.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Hoi John,

Dat is absoluut niet wat ik ermee bedoel.

Ik probeer alleen aan te geven dat er een leercurve inzit en ja dat heeft ook betrekking op teksten schrijven, maar het is zeker niet zo dat als je teksten slecht of matig zijn dat ze helemaal niet gelezen worden.

En je word beter naarmate de tijd vordert. Zoals Thijs al aangeeft, je kan bepaalde teksten later nog eens herschrijven en je kan zoals Jacko zegt ook de teksten uitbesteden, maar als je dat doet dan zal je nooit goed worden in teksten schrijven.

Het is vooral gewoon doorzetten, blogberichten blijven publiceren, voor een lange tijd consistent zijn en dan zul je vanzelf meer en meer bezoekers krijgen.2 jaar geleden

Beantwoorden

Klaas Koopman Ik heb altijd zelf de teksten geschreven, totdat er inkomsten uit kwamen. Daarna gelijk die inkomsten weer geïnvesteerd in nieuwe content, zodat ik zelf de focus kon behouden op hetgeen ik zelf leuk vond, namelijk de marketing en de ideeën er omheen. 

Simpelweg starten, dat is het enige dat je dient te doen. Oké, starten en volhouden! 
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Corina Versloot - van Maurik 2 jaar geleden geplaatst
Ik ben net begonnen en dit bericht is echt een toevoeging op de video's van Jacko, bedankt!
reactie op @corina:
Patrick Woninck Graag gedaan Corina, mocht je nog vragen hebben stel ze hier gerust:-)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Esther Bahnerth 2 jaar geleden geplaatst
Hai Patrick,
zelf ben ik sinds een paar dagen lid.
Wat een mooi en inspirerend stuk en inderdaad (zoals anderen ook al zeiden) goed in elkaar gezet.
Het leest lekker weg zogezegd.
Ik heb alleen wel een vraagje, want je geeft aan dat je nu niet genoeg verdiend om van te leven. 
Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn en dat is het voor jou duidelijk ook niet. 
(helemaal goed natuurlijk)
Maar ik vraag me dan wel af, ik stel me (zo ruim genomen) even voor dat de maandelijkse investering rond de 150 á 200 euro ligt, websites en all. 
Haal je dat er uit en heb je dan daar bovenop nog echte omzet? 
Of is dat je investering en is alles wat je ermee verdiend gewoon "meegenomen" ?
reactie op @esther4:
Sieto vd aan Patrick om te antwoorden natuurlijk, maar ik verwacht dat je met 150/200 EUR de kosten ruim overschat :-)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Esther Bahnerth Allicht Sieto, (bedankt voor je snelle reactie trouwens) maar ik houd bij dat soort gedachtegangen altijd liever meer aan, een slag om de arm zeg maar, dan valt het uiteindelijke resultaat eerder mee dan tegen. ;)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Hoi Esther,

150 tot 200 euro is zoals Sieto inderdaad al aangeeft zwaar overschat. Hosting heb ik voor 72 euro per jaar en verder neem ik nog Enormail a 32 euro per maand af.

Hosting zou zelf nog goedkoper kunnen en E-mail marketing software hoef je in het begin eigenlijk nog niet in te investeren (heb ik wel gedaan, was toendertijd nog niet echt nodig geweest)

Als je in het begin dus een gratis versie gebruikt zoals bijv. Mailchimp (is gratis volgens mij) Zit je misschien, als je het breed neemt, aan 100 euro per jaar.

Nog steeds ben ik niet waar ik wil zijn, maar dat bedrag haal ik er inmiddels echt wel dik uit hoor:-)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Esther Bahnerth Oké, ja ik als beginner heb nu Marketheme aangeschaft zoals Jacko adviseert en ik volg voor nu gewoon nagenoeg "blind" alles wat hij adviseert in zijn video's.
Nu is Marketheme de eerste maand 1 euro, maar daarna €67,- per maand..
Dat hoort er toch ook gewoon bij? of zie ik nu heel naïef iets belangrijks over het hoofd?
{en dan inderdaad nog de €32,- voor Enormail)
En dan neem ik het wat ruimer voor eventuele kosten die ik nu nog niet volledig kan overzien.

Wel fijn dat je het er in ieder geval ruim uithaalt.
Bedankt voor je reactie. :)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Marketheme is een optioneel thema voor Wordpress, speciaal in het leven geroepen om het allemaal eenvoudiger te maken.

Marketheme is echt een goed thema wat ervoor zorgt dat jij je niet met alle technische zaken bezig hoeft te houden.

Maar het is dus wel optioneel, je bent niet verplicht om hier gebruik van te maken.

En ook enormail zou ik voor nu nog even links laten liggen. Misschien vanaf de 1000/2000 bezoekers dat je hier wat aan hebt.

Dan is het echt allemaal niet zo duur:-) Veel succes Esther, stel gerust vragen!

Staar je in het begin vooral niet teveel blind op wat het allemaal kost, maar kijk wat je ermee kan doen, wat voor voordelen het je oplevert.

Zie ook even de YT video’s van Jacko en het stappenplan dat hij laatst online heeft gezet.

En zijn topic over de casestudie.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Esther Bahnerth Oké bedankt!

Ik ga ermee aan de gang, zoals ik al zei ga ik dan nu eerst met marketheme aan de gang.
Ik weet namelijk van de rest zo goed als niks af en moet het nu echt stapje voor stapje leren door de video's van Jacko te volgen.
Zo zal ik er in ieder geval wel wat meer handigheid in krijgen.

Maar als ik het goed begrijp valt "marketheme "onder "wordpress"?
Dussss kan ik alles als ik dat wil en misschien ooit doorheb daarnaar verplaatsen?
Haha, ik weet dat ik nu klink als een digibeet, maar alles valt te leren.. ;)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Sieto vd Alle Wordpress sites maken gebruik van een Theme om de site in te delen in een structuur. Er  zijn honderden, zo niet duizenden, themes.

MarkeTheme is daar één van, ontwikkeld door Leon en Jacko. Het voordeel is dat dat het perfect aansluit bij de cursus (al heb je ook een variant waarin het zonder MT wordt uitgelegd, toch?) en je zo veel werk uit handen neemt. Het nadeel is dat het je elke maand geld kost.

Later een ander theme kiezen kan, maar het is wel even een klusje om al je content goed in een ander Theme te laten passen. Mijn advies zou zijn: als je het zonder MT kunt, doe dat (want: scheelt geld). Weet je niet genoeg van het Internet af, dan is MT waardevol.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 6 overige reactie(s)
Esther Bahnerth 2 jaar geleden geplaatst
Oké!
Superduper thanks iedereen!
Ik heb nu echt iets waar ik even lekker mee aan de slag kan.
Wat fijn dat hier zo veel kennis zit zeg. 
Mijn dag begint in ieder geval helemaal goed.
Fijne dag nog iedereen!
🔥 Michel Roes 2 jaar geleden geplaatst
Ik sla deze link even op. Ik ben zelf net bezig met de laatste voorbereidingen om mijn eigen site te lanceren en daar kan ik deze guide goed bij gebruikt.

Thankx
reactie op @michelroes:
Patrick Woninck Graag gedaan Michel! Mocht je nog vragen hebben stel ze hier gerust:-)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Sieto vd Word het een MarkeTheme site, of een andere Theme?
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Johanna Versteden 2 jaar geleden geplaatst
Helder stuk, Patrick! Ga nu net beginnen en je uitleg en info zal zeer zeker van pas gaan komen.
Thanxx, man!
Helen Plevier 2 jaar geleden geplaatst
Dank je Patrick, daar kan ik wat mee!
Helder geschreven!
Roos Marie 2 jaar geleden geplaatst
Wat een tof topic dit! Dank je wel! Motiveert, inspireert en informeert! Daar wordt een AM dummie als ik blij van!

N.C. Plinsinga 2 jaar geleden geplaatst
Super gaaf stuk. Leuk om te lezen!
Ronald Janson 2 jaar geleden geplaatst
Mooi geschreven veel bruikbare gegevens, goed stimulans voor ieders doorzettingvermogen.
Geduld is een schone zaak. dat zeker! en blijft er plezier in hebben met wat je doet.

Bedankt!
Elvin Muller 2 jaar geleden geplaatst
Mooi geschreven en dat je het deelt met de rest en je ervaring en doorzettingvermogen  die je hebt , dat geeft ons ook zeker inspiratie om door te gaan .

Thanks
Marco Esser 2 jaar geleden geplaatst
Super mooie en motiverende topic en goed dat je gewoon hebt gedaan waar je passie ligt.
Ook om elkaar te helpen en jouw topic geeft zeker een boost. TOP
Marco Esser 2 jaar geleden geplaatst
Top topic man!
Helder, duidelijk en veel info👍
Marleen Huyghe 1 jaar geleden geplaatst
Dank je wel voor de uitleg als beginneling doet het goed om dit te lezen ,
heb begrepen niet opgeven en blijven doorwerken en bij studeren.👍
Manon Lodder 1 jaar geleden geplaatst
Hoi Patrick,

net mijn tweede week hier in het forum. Net alles rurstig gelezen, dank ook voor het delen van je persoonlijke reis hier in.
Top geschreven.
Voeten op de aarde houden, mindset krachtig houden, acties blijven nemen. Ik hou er van. Dank voor je bijdrage!
Aaron Hasselt 1 jaar geleden geplaatst
Mooie aanvulling op de video's. Thanks!
Ron Stam 1 jaar geleden geplaatst
Goeie topic man! Helder uitgelegd. 
Zo zie je maar hoe ver je komt met doorzettingsvermogen! Dat motiveert. 
Bedankt!
Niels van Hameren 1 jaar geleden geplaatst
Hallo allemaal!
Ik ben ook net begonnen en vind het mega moeilijk.
Ik snap hoe het principe werkt, maar een pay pal product kiezen en daar een website op inrichten is gewoon mega moeilijk.
Het product wat je promoot, ik zou werkelijk niet weten hoe ik dat moet verwoorden.
Ik ben geen tekstschrijver.
Dus ik weet echt totaal niet waar ik moet beginnen, ik weet ook niet of een clarity call iets voor beginners is?
Misschien kan iemand tips geven ofzo.
Groetjes
Rene Rustenburg 3 maanden geleden geplaatst
Bedankt voor je uitgebreide bericht Patrick. Ik heb hier heel veel aan. Ik ben net begonnen en nog zoekende. Je beschrijft de beginnende dilemma's precies zoals ik ze nu heb. 
Succes in Azië kerel, volgens mij leef je je droom al een klein beetje:)
reactie op @renerustenburg:
Sieto vd volgens mij zit Patrick al even niet meer in Thailand... 😔

Check als beginner ook dit topic even, wellicht heb je er wat aan:
https://forum.internetsuccesgids.nl/conversations/nieuw-waardevolle-topics-en-veelgestelde-vragen


3 maanden geleden

Beantwoorden

Rene Rustenburg Thanks Sieto, die ga ik vaak raadplegen;)
3 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 08 April 2018 om 08:11
Aantal lezers 1795
Aantal reacties 83