De maandelijkse investering in (mijn) online bedrijf + de opbrengst

Laatste reactie 24/06/2020 21:58 door S
· Markeren als ongelezen
Paco V. 7 maanden geleden geplaatst
Ik las net een reactie van Léon in een ander topic - dat ging over de investering die je moet maken om geld te verdienen op internet. Het valt me op dat dit een hardnekkig thema is op het forum. Veel beginnende ondernemers worstelen met het idee dat ze kosten moeten maken, om daar pas later opbrengst van te zien.

Daarom plaats ik dit berichtje. Om inzicht te geven in de (in mijn ogen extreem lage) maandelijkse investering in mijn online bedrijf. Misschien helpt het wat bij de beeldvorming en neemt het wat angst weg om te investeren in jezelf en je bedrijf.

Disclaimers vooraf: 

- Ik ben niet begonnen met deze uitgaven, maar het is geleidelijk gegroeid naar wat het nu is. 
- Ik heb meerdere websites, meerdere producten en promoot ook meerdere affiliate producten.

Vaste (maandelijkse) kosten:

Enormail (e-mailmarketing voor mijn NL site): €55
ConvertKit (e-mailmarketing voor mijn EN sites): €225
TransIP (hosting websites & domeinnamen): €40
DigitalOcean (hosting applicaties): €40
Huddle (ledenomgeving / forum): €85
Adobe (Photoshop & Illustrator): €60
LeadEnforce (FB marketing tool): €90
Amazon (cloud-opslag): €5
Scraper API (webscraping service): €25
Freshdesk (customer support tool): €18
Huur kantoortje (thuiswerken vind ik niks): €275
Boekhouder (voor de cijfers): €50

Dan heb ik nog wat variabele kosten. Afgelopen maand was een vrij gemiddelde maand. Mijn programmeur is iedere maand ongeveer hetzelfde, mijn advertentie uitgaven zijn enorm laag deze maand (helaas te maken gehad met Facebook account bans).

Programmeur (fixes aan bestaande software + nieuwe ontwikkeling): €600
Advertenties (Google & Facebook): €600

----

Totaal vaste kosten: €968
Totaal variabele kosten: €1200

----

Naast de financiële investering heb ik ook mijn eigen tijd geïnvesteerd. Ongeveer 16 uur per week verdeeld over 4 werkdagen.

----

Winst (november): €26.680

Ik plaats dit met geen enkele intentie, anders dan te laten zien wat er mogelijk is. Maar ook wat het kost. Begin klein en maak kleine investeringen in dingen die je écht nodig hebt.

Zonder input geen output.
Jurre SI 7 maanden geleden geplaatst
Hi @paco​,

Bedankt voor je transparantie, het is inderdaad een thema dat vaak terugkomt. Het lijkt erop alsof mensen denken dat je online gratis geld kunt verdienen zonder enige investering van geld/tijd. Ik vraag mij af waar deze (foutieve) beeldvorming vandaan komt. Heeft iemand hier een idee over?

Interessant om te zien hoe je kosten zijn opgebouwd! Mag ik vragen wat je scraped met de Scraper API?

Zelf ben ik van mening dat elke dag/week/maand dat je tijd en/of geld investeert (mits je dit in de juiste dingen investeert). Deze investering als "compound investment" werkt. Al deze investeringen blijven doortellen en zorgen uiteindelijk voor een sneeuwbal effect waardoor je website steeds beter gevonden wordt, steeds meer traffic genereert en uiteindelijk ook steeds meer omzet genereert.
reactie op @jurresi:
Paco V. Thanks!

Ik zie het precies zo. Zelf noem ik het altijd "baksteentjes" - ik leg iedere keer een nieuw baksteentje op de stapel. 

Scraper API gebruik ik om de Facebook Ad Library te scrapen.
7 maanden geleden

Beantwoorden

M 7 maanden geleden geplaatst
Dank je wel paco voor het inzicht. 👍👍
Dit geeft een veel reëler inzicht, in plaats van te roepen mijn inkomen was ....... zoveel deze maand.
ik was ook blij toen jacko, op het seminar,  aangaf wat hij uitgaf en binnen kreeg.

Het geeft gewoon een eerlijker beeld.
🔥 Jacko Meijaard 7 maanden geleden geplaatst
Inderdaad een mooie topic (en openingspost) en goed om het hier eens over te hebben.

Het is zo dat veel mensen bang zijn om geld uit te geven; terwijl dat natuurlijk niet meer dan logisch is - en op het internet is dit echt peanuts. Vergelijk je kosten eens met het opzetten van een fysieke business met winkelpand en dan nog de andere dingen die daarbij komen. 

Toen ik 10 jaar geleden met affiliate marketing begon waren mijn uitgeven echt nihil, denk aan zo'n 50,- euro per jaar voor email marketing en hosting. 

Mijn inkomsten waren daar toen ook naar. 

Toen ik meer ging verdienen, kon ik ook meer geld gaan investeren in handige tools. 

Hoe meer geld je gaat verdienen, hoe meer kosten je dan ook maakt, alleen begint iedereen onderaan.

Ik denk dat het dan ook goed is om het meer te zien als business building. Het is logisch om relatief goedkoop te beginnen, maar hoe beter je word, hoe groter je inkomsten worden en hoe meer kosten je ook kunt maken om meer te gaan groeien.
Bas Vd 7 maanden geleden geplaatst
Het mooie is dat je het prima kan opbouwen. 

Ging je vroeger een bedrijf beginnen start je vrijwel altijd direct met hele hoge terugkerende maandelijkse kosten.

Nu kan je voor paar tientjes per maand, of wellicht per jaar, al een soort van business starten.

Ik zit ook met een pand, verschillende tools & abbo's. Maar zit maar op 500 vaste kosten per maand ongeveer. 

Mijn variabelen kosten zijn wel stuk hoger (boven 10k per maand), maar ik zit veel in de e-com space dus heb je veel logistieke kosten (50% van m'n kosten) na de verkoop. Daarnaast ads & commissies aan verschillende platformen. Maar toen ik begon was het allemaal een stuk lager. Dus je kan het rustig opbouwen.
Léon Gotjé 7 maanden geleden geplaatst
Bedankt voor deze waardevolle toevoeging. Ik hoop dat we hier meer cases van gebruikers kunnen verzamelen zodat we "twijfelaars" in de toekomst ook goed naar dit topic door kunnen sturen.

Even mijn duit in het zakje: Vroeger vond ik het ook lastig om te investeren, want het kost zo veel geld. Als je het inderdaad gaat zien als kosten die je moet maken en weggegooid geld, dan kan je er beter niet aan beginnen. Probeer voor jezelf de te bedenken wat de meerwaarde is van het gene dat je investeert. 

Eerder schreef ik al eens dat er in de meeste gevallen 2 mogelijkheden zijn van investeren in geld, dan wel in tijd. Het mooie is dat je het ene vaak ook kan inruilen voor het andere.

Mooi voorbeeld; Ik gebruik voor een aantal functionaliteiten binnen mijn websites wat betaalde plug-ins. Ik zou hier zelf prima een alternatief voor kunnen maken, maar gok dat ik dan 100 uur bezig ben en elke maand nog makkelijk een uur aan updates en onderhoud. 

Ik betaal hier nu €50 per maand voor. Dat klinkt veel, maar als ik een uur voor een klant aan het werk ben heb ik dat al weer terugverdient. Deze tool levert mij dus geld op, waar ik tijd bespaar.

Ik krijg dan ook vaak de vraag hoeveel kosten ik maak wat betreft hosting, omdat men dan wil weten wat zij kunnen verwachten voor hun webpakket. Als ik dan aan geef dat dit tegen de 200 euro per maand is snappen ze er niks meer van. Ook ik ben begonnen met een klein pakketje van 30 euro in het jaar. Dat is het mooie van dit vakgebied, je kan zo snel en veel opschalen als in je eigen kunnen ligt (investering van tijd).

Gisteren kreeg ik een bestelling van bol.com binnen. Een koptelefoon en 3 nieuwe schermen die me bij elkaar bijna €1100 kosten. Noem het gek, onzin, veel geld of overbodig, maar ik ben er erg blij mee. Ik zit heel wat uur per dag achter een computer, dus voor mij is het een investering in mijn onderneming voor extra conform. Dit levert mij op langer termijn extra tijd op :)

Lang verhaal kort; als je door geld te investeren er tijd voor terug krijgt (of meer geld) is het een goede investering.
John van Aalst 7 maanden geleden geplaatst
Ik ben het met iedereen eens dat het uiteraard onmogelijk is om geld te verdienen zonder te investeren. Op een lege haak bijt immers ook geen vis.

Ik heb sinds gisteren een nieuwe laptop die ik enkel voor AMR ga inzetten, als ik hierbij de software optel, het 10 K lidmaatschap, de kosten die je eenmalig betaald en alle terugkerende maandelijkse kosten, dan zit ik aan een kleine 4000 Euro in 2 maanden.

Dit is voor mij ook geen geld dat ik ergens in een sigarenkistje had liggen maar ik hoef er ook geen gekke dingen voor te doen.

Als ontwerper maar ook als (ex) beroepsmuzikant weet ik dat niets belangrijker is dan het hebben van de juiste tools. Deze tools moeten daarnaast ook nog eens kwalitatief goed zijn. Zonder deze tools is de kans op slagen gewoon klein en zal de frustratie het winnen van je drive waardoor opgeven een stuk reëler wordt.

Ik denk ook wel dat de meeste mensen het daarover eens zullen zijn. 

Waar het volgens mij een beetje misgaat is dat er, uit nood geboren, toch wel wat mensen naar AMR of een andere vorm van geld verdienen op het internet grijpen omdat het best wel simpel voorgeschoteld wordt.  

Mensen zijn onlangs ontslagen of hun baan staat op de tocht, het UWV stopt over enkele maanden met het verstrekken van je loongerelateerde uitkering, je partner is zijn/haar werk verloren....noem maar op,
tal van redenen waarom iemand naar alternatieve oplossingen zoekt.  

Vaak is het vinden van een nieuwe baan moeilijker dan verwacht...mensen souperen langzaam hun spaargeld op en als het dan vijf voor twaalf is, grijpen ze naar het "snel geld verdienen op internet".

Ik denk dat duidelijker gemaakt moet worden dat geld verdienen op internet niet bedoeld is als laatste toevluchtsoord maar dat het raadzaam is om eerst voor jezelf inzichtelijk te krijgen wat de kosten zijn.
Dat geld verdienen op internet een echte "onderneming" kan zijn en geld (lees investering) kost.
En vooral, of je deze kosten gedurende de periode dat je nog geen geld verdient kunt opbrengen.
Openheid betreffende de totale kosten is hierbij essentieel en dat mis ik hier en daar wel eens.
Paco V. 7 maanden geleden geplaatst
Zeer kwalitatieve reactie @johnvanaalst, inhoudelijk heel sterk en volledig met je eens!

Op YouTube en Facebook wordt je doodgegooid met advertenties voor "business opportunities" zoals affiliate marketing, dropshipping, het opzetten van een social media agency etc. Allemaal manieren om "snel en vooral slapend rijk te worden".

Het dilemma van het verkopen van een "business opportunity" voor de verkoper is dat het beter verkoopt als je belooft dat het heel makkelijk is en weinig kost maar dat het dan ook mensen binnenhaalt die NOOIT succes gaan hebben met wat je ze verkoopt. En je daarmee jezelf tot "oplichter" of "scam" bombardeert.

Ik worstel persoonlijk al vrij lang met dit dilemma, omdat het me tegenhoudt om zelf een cursus of coaching aan te gaan bieden (over het ontwikkelen van software). Ik wil geen "snel rijk worden" cursus verkopen - maar tegelijkertijd weet ik dat ik met mijn kennis op dit gebeid veel mensen zou kunnen helpen om een (aanvullend) inkomen te verdienen.

Een quote die ik eens las is hierop erg toepasselijk: "Sell them what they want, give them what they need"... dat zijn vaak 2 verschillende dingen.
reactie op @paco:
Bas Vd Zeker waar, veel cursussen worden ook gepromoot aan de 'masses' want daar zit het geld en daar moet je dan ook je copy op aanpassen. En dan klinkt het idd simpeler dan het uiteindelijk is.
7 maanden geleden

Beantwoorden

John van Aalst 7 maanden geleden geplaatst
Hoi Paco ;-)

Ik denk dat het beter is om vooraf aan mensen die met deze vorm van geld verdienen aan de slag willen JUIST te laten weten wat de valkuilen en de additionele kosten zijn.
Een clarity call kan daarbij helpen want het is immers zo dat in zee gaan met mensen die de kosten niet kunnen opbrengen uiteindelijk voor niemand goed is.
Hiermee komt deze branche in een slecht daglicht te staan omdat mensen die uiteindelijk kappen....nooit positief zullen schrijven over bijvoorbeeld AMR of welke andere vorm van geld verdienen op internet dan ook.

Ik zou dit als vast item in de clarity call opnemen...
Pieter Dijkshoorn 7 maanden geleden geplaatst
Hallo allemaal,

Super interessant om dit allemaal te lezen!

Kort geleden ben ik met AMR begonnen en ben ook gelijk lid geworden van de 10K Club.
Het is natuurlijk volstrekt logisch dat voor niets de zon opgaat en dat het starten van een business tijd en geld kost. Ik hoef niet van de AM te leven, dus het plan is om toekomstige opbrengsten voor het grootste deel te herinvesteren.

Welke investeringen raden jullie aan om mee te starten als ik niet teveel geld wil uitgeven? (De eerste Euro moet immers nog  binnenkomen)

Thnx,
Pieter
reactie op @pieterdijkshoorn:
Paco V. Ik zou starten met:

1. Website hosting + een WP thema (of Marketheme)
2. Een e-mail tool zodat je een lijst kunt opbouwen
3. Search ads, zodat je gelijk op pagina 1 staat
7 maanden geleden

Beantwoorden

Pieter Dijkshoorn 7 maanden geleden geplaatst
Dank je Paco!
Aan welk bedrag per maand moet ik ongeveer denken?

reactie op @pieterdijkshoorn:
Léon Gotjé Veel informatie is al terug te vinden in bestaande topics, maar om je een opsomming te geven: 

- hosting kost je ~30 euro per jaar. Hoogstens nog eens 7 extra voor een domeinnaam. Het zoeken en installeren van een (gratis) WordPress thema kost tijd (bereken voor jezelf wat een uur van je tijd waard is, dit maakt het makkelijker om te beseffen dat een bepaald product of dienst nog niet zo gek duur is).

De Marketheme variant kost je 67 euro per maand (exclusief domein), maar zal je (als het goed is) wel tijd opleveren ten opzichte van een standaard installatie + gratis thema. Als je meer wilt weten over Marketheme is daar hier genoeg over te vinden. 

Mailchimp bies al een gratis abonnement aan rot 1000 subscribers als ik het goed heb. Velen hier gebruiken Enormail, volgens mij vanaf 20/30 euro per maand? 

Het investeren in Ads is maar net wat je budget toe laat.
6 maanden geleden

Beantwoorden

M Krijg je nog steeds bij inschrijven op adwords 75€ de eerste keer ?
6 maanden geleden

Beantwoorden

Dave DR Kreeg laatst een mailtje van Google dat ik bij besteding van €40 een advertentietegoed krijg van €80
6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Pieter Dijkshoorn 6 maanden geleden geplaatst
He Leon,

Is een stuk duidelijker voor me nu.
Dank voor je reactie!Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 02 December 2019 om 14:31
Aantal lezers 174
Aantal reacties 18