De kracht van consitentie

Laatste reactie 15/11/2020 20:15 door Jeffrey
· Markeren als ongelezen
Jeffrey Keijzer 3 maanden geleden geplaatst
Wat je van @jackomeijaard​ regelmatig hoort, is dat consistentie de drijfveer is voor succes. Dit is iets wat overduidelijk op mijn website is terug te merken.  Ondanks dit project in September 2019 is gestart, zijn er consistent artikelen op de website gekomen. In het begin ben ik wel heel erg zoekende geweest naar het juiste publicatieritme.

Ondertussen weet ik wat voor mij het allerbeste werkt. Met dit topic wil ik aan iedereen aantonen dat het even kan duren voordat er successen met affiliate marketing behaald kunnen worden. Maar als je lang genoeg doorgaat volgt vanzelf het katalysator effect zoals @jackomeijaard​ dat zo mooi zegt. Kortom, de mensen die van plan zijn om te stoppen, besef dat het begin het moeilijkste is en als je eenmaal over dat moeilijke punt heen bent, dan kunnen er hele mooie successen worden behaald
Maarten   3 maanden geleden geplaatst
Super goed!
Jeffrey Keijzer 3 maanden geleden geplaatst
@maartn​, thanks, hetgeen ik eigenlijk wilde laten zien is dat consistentie lonend is. Ook al haal je in het begin weinig tot geen bezoekers, er volgt vanzelf een moment dat het aantal bezoekers flink toenemen. Natuurlijk is het afhankelijk van verschillende factoren! Maar het is gewoon zonde dat er zoveel mensen met amr starten en zo vroeg in het proces stoppen!
Eric Leeuwenburgh 3 maanden geleden geplaatst
Waar ik nog wel benieuwd naar ben is het volgende. Er word geadviseerd om elke week een artikel te plaatsen. Nu heb ik al enkele af. Is het dan beter om deze allen tegelijk live te zetten of kan je het beter spreiden. Stel ik heb 4 artikelen af en plaats ze nu allemaal en ik heb de komende maand geen tijd om te schrijven dus plaats ik verder niks of kan je dan beter elke week 1 artikel plaatsen?
Jeffrey Keijzer 3 maanden geleden geplaatst
Wat daarin het beste is durf ik niet helemaal te garanderen. Persoonlijk heb ik altijd de teksten die ik geschreven heb meteen gepubliceerd. Mijn publicatie ritme was in de eerste maanden 5 teksten per week, maar heb ook maanden gehad waarbij er maar 3 tot 6 artikelen in een maand online kwamen. 

Sinds twee maanden heb ik mijn ideale publicatieritme gevonden en daarmee behaal ik met gemak de 12+ kwalitatieve artikelen per maand. Toegegeven ik ben wel 30 tot 40 uur per week met de website bezig.

Doordat ik heb gezien dat de groei met 12+ teksten per maand een stuk hoger licht heb ik naar een manier gezocht hoe ik betere time management op mijn leven toe kan passen. Hierdoor ben ik nu van 186 teksten naar de 221 teksten op 01-01-2021 aan het sprinten. 

Vanaf 2021 ga ik iedere week door met 4 teksten per week. Hiervoor ben ik ook een casestudie gestart die je in het andere topic kun lezen!
Maarten   3 maanden geleden geplaatst
Ik kan @ericleeuwenburgh wel met zijn vraag helpen of hij de teksten in een keer moet posten of spreiden.

Antwoord is heel simpel:

Hoe is je link structuur op je site?

Als Blog 1 linkt naar Blog 2 en Blog 3 praat weer over Blog 1

Zie je al waar ik heen wil?

Juist : )

Alles in 1 keer online zetten dus dan kan Google-bot je site beter doornemen.

Dat men op sommige SEO sites beweerd dat je beter alles kan spreiding is helaas een mythe.

Je weet nu ook meteen waarom ik dit zeg. Zie de links. Interne links hebben we het natuurlijk over.

Wat je vooral NIET wil is dat een link naar een dode pagina gaat dus check voor het publiceren de links IN je artikel en waar ze heen gaan ok?

Succes!
Eric Leeuwenburgh 3 maanden geleden geplaatst
Duidelijk. Intern linken lijkt me logisch inderdaad. Wat ik wel doe is artikels live zetten waarin ik later nog een interne link aan toevoeg.

Maar het heeft dus weinig zin om artikels op te sparen en gespreid uit te brengen?
Maarten   3 maanden geleden geplaatst


Eric, je hoeft ze niet te sparen. Ik kan je wel een stukje technisch inzicht geven in wanneer het een probleem kan worden.

Weet dat WordPress de frond-end is voor je Database, MySQL.

Om het nog dichter bij de waarheid te houden: Je Database (MySQL) is eigenlijk je website.

(Kort door de bocht dan)

WP is puur de Interface van de database net als dat de Microsoft Windows User Interface van Bijv. Windows 7 of 10 puur het grafische gedeelte is maar het Windows Register eigenlijk het hele besturingssysteem opmaakt met alle verwijzingen naar alle bestanden etc.

Hopelijk zie je dit een beetje voor je.

Toen ik na 4 maanden eindelijk doorhad wat WP was en hoe het werkt (Ja, zolang duurde het bij mij want was meer thuis in puur HTML) was dit voor mij een ezelsbruggetje.

Dus nu je weet dat je Database dus enorm van belang is en dat je dat voor een groot gedeelte zelf in de hand hebt, kun je je misschien nu ook wel indenken als je ineens 10 duizend artikelen zou publiceren in 1 keer dat je denk ik je database overbelast.

En dat is niet goed voor je hosting, je database en je stabiliteit.

Natuurlijk kun je met goede hosting en wat duurdere VPS hosting wel heel veel blogs tegelijk de database ingooien zonder problemen maar normaal gesproken zou ik dat echt niet doen.

Google is helaas ook niet echt meer te beïnvloeden omdat het web gewoon te groot is geworden, sterker nog, ze hebben zelfs de URL inspection tool weggedaan. Laten we hopen die ooit weer terug komt of in ieder geval weer werkt zoals het moet.

Maar het is je eigen site dus je mag zeker doen wat je wil. En als je toch liever hebt om niet alles in een keer te posten kan je daarvoor kiezen. Weet wel dat je inplannen in WP geen nut heeft als je geen bezoekers krijgt.

De timers werken alleen bij pagina bezoek, let daar goed op. Wil je meer weten Google dan op het woord: Cron in WordPress.

Maar goed, vraag je alleen mijn advies zeg ik doe het niet.

Nog een voorbeeld wat er gebeurt als je op publiceren klikt:

1) Je stuurt een signaal naar de bots die komen je content in de index zetten
2) Als je Yoast SEO hebt komt er een linkje in je XML sitemap (Goed voor de bots dus)
3) Het gaat dan nog een tijd duren voor Google zal bepalen waar je in de ranking komt te staan ten opzichte van je concurrent op datzelfde zoekwoord

Dus nogmaals mijn vraag:

Waarom zou je wachten?

Succes!

P.S Ik moet weer aan het werk. Maar hopelijk kun je hier wat mee.
reactie op @maartn:
Eric Leeuwenburgh Beste Maarten,

Dank voor de uitgebreide uitleg. Ben zelf ook meer thuis in html dus daar zitten we op een lijn. Maargoed dat is ook al zo’n 10 jaar geleden.

Maar t is me nu duidelijk dat wachten met artikelen inderdaad geen zin heeft. Ga ze gewoon direct live zetten zodat ze meteen geïndexeerd worden.
En mn site zit toch nog in de opstart fase dus kan wat extra artikelen online goed gebruiken :)
3 maanden geleden

Beantwoorden

Pieter Dijkshoorn 3 maanden geleden geplaatst
Indrukwekkend Jeffrey! Goed bezig👌
Harm van Wijk 3 maanden geleden geplaatst
Zeer indrukwekkend!! Echt een mooie grafiek :-D Blijf doen wat werkt en kijk of je dit kunt opvoeren. 

Zorg ook voor goede Call to Action op je pagina's zodat de bezoekers ook converteren, het liefst ook naar een eigen lijst waarmee je een relatie kan opbouwen.
Robert B 3 maanden geleden geplaatst
Wow! Netjes hoor. Ga zo door!
🔥 Jeroen Santing 3 maanden geleden geplaatst
Goed bezig!
Jeffrey Keijzer 3 maanden geleden geplaatst
@harmvanwijk​, thanks. Opzich heb ik het gevoel niet te mogen klagen. Het is nog niet waar ik het wil hebben. Maar er zit schot in. Denk dat ik meer bezoekers moet hebben en dat het dan vanzelf allemaal komt.
reactie op @jeffreykeijzer:
Martijn M Redelijk consistent in de kliks naar bol.com, mooi hoor.

Waar zit je nu op qua organische bezoekers, kliks naar bol en aantal sales per maand? 

Persoonlijk vind ik het leuke aan bol dal je commissies krijgt over de meest random producten vanwege de 5 dagen cookie :) Rondom BF gaan dat wel eens heel erg leuk worden. Ik heb iig een extra BF mail en social post ingepland met veel bol linkjes.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Jeffrey Keijzer @martijnmeeuwis​, vorige maand heb ik een totaal van 3113 organische bezoekers behaald. Deze maand heb ik tot nu toe een gemiddelde van 150 organische bezoekers per dag. Nu had vorige maand natuurlijk 31 dagen en deze maand 30, maar als ik dan op de 4100 organische bezoekers uitkom ben ik tevreden. 

Momenteel gaan 10 tot 15 procent van mijn bezoekers naar bol.com toe. Dat is dan ook in mijn statistieken bij bol.com te zien. Van deze 10 tot 15 % kopen ongeveer 2% van de mensen iets. Het aantal verkopen en het bedrag kijk ik niet heel erg naar, wat mij opvalt is dat de totale inkomsten iedere maand groeien.

Nu zal dit in het begin nog niet zoveel zijn omdat de groei van 3 duizend naar 4500 nog niet heel veel zode aan de dijk zet. Maar doordat ik deze maand al enkele keren de 180+ met een uitschieter naar de 222 organische bezoekers heb behaald weet ik dat December zal eindigen op ongeveer 6000 organische bezoekers. Vanaf dan zal het hard gaan. 

Vorige maand heb ik ongeveer om de 6 dagen een verkoop gedraaid waarbij het gemiddelde aan het einde van de maand ineens een stuk omhoog schoot. Waarschijnlijk doordat de mensen dan hun salaris krijgen. 

In September ben ik op 339 kliks naar bol geëindigd met 2520 organische bezoekers. Het lijkt erop dat er steeds meer mensen doorklikken. Wat dat betreft zeg ik gewoon lekker doorgaan, de rest volgt vanzelf! 

Met de mailing heb ik op dit moment nog niets gedaan. Dit wil ik pas gaan starten als ik mijn missie van 2020 heb behaald en op 01-01-2021 op 221 teksten online heb staan. Dan hebben die teksten een jaar om te ranken. Tegelijkertijd ga ik 4 teksten per week blijven schrijven. Dat gaan allemaal reviews worden. 

Mijn streven is om op 31-12-2021 op de 100 duizend organische bezoekers uit te komen. Als ik mijn plan doorzet weet ik dat dit haalbaar moet zijn!

Wat jij zegt met bol ben ik het volledig mee eens. Zo valt het mij op dat ik met mijn website dingen verkoop die niets met mijn gepromote producten te maken heeft. Zo heb ik fietslampen en mondkapjes verkocht en zijn zelfs ballonnen aan de beurt geweest. 
3 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 14 November 2020 om 20:50
Aantal lezers 132
Aantal reacties 16