Bux

Laatste reactie 24/02/2020 06:52 door Mark
· Markeren als ongelezen
Michel Roes 1 jaar geleden geplaatst
Korte vraag. Zijn er mensen hier die er ervaring hebben met Bux? Ik heb een bepaald geld bedrag beschikbaar om te beleggen/investeren en ik zie heel vaak die reclame's van Bux op televisie. Ik ben nu met "nep" geld bezig maar ben wel benieuwd naar eventuele ervaringen van anderen. Zo ik het zie werkt het heel makkelijk.

Hoor het graag (A)

Groeten Michel
Mark de Vries 1 jaar geleden geplaatst
Ik heb het een paar jaar geleden getest en toen waren de spreads echt mega hoog. Dit is het verschil tussen de bid en de ask. Wat je ook ziet als je geld gaat wisselen bij een wisselkantoor. Hierdoor ben je veel duurder uit dan bij een reguliere (CFD) broker en is het dus extra moeilijk om te winnen, omdat je al met een dikke achterstand begint.

Daarnaast zijn de mogelijkheden zeer beperkt en gaat alles via een app, wat voor professionele handel ook niet echt handig is.

Bux probeert een wereld die als "moeilijk" wordt ervaren toegankelijk te maken en daar zijn ze goed in geslaagd. Maar nadat je op deze speelse manier kennis hebt gemaakt met traden en ermee verder wilt, zijn er genoeg goedkopere alternatieven met veel meer mogelijkheden.

Schaamteloze plug: Op mijn blog vind je reviews van verschillende brokers voor zowel gevorderden als beginners, die allemaal VEEL lagere kosten hebben dan BUX. 😉

Dit is mijn vakgebied, dus als je meer vragen hebt, stel ze gerust!
Jurre SI 1 jaar geleden geplaatst
@michel1989​ Er zijn tegenwoordig 2 BUX varianten en in de toekomst zelfs 3.

Op dit moment zijn er BUX X en BUX 0, op termijn komt daar nog BUX Crypto bij: https://www.cryptocoinbit.nl/blockport-overgenomen-door-europees-investeringsplatform-bux/

Bux X = CFD's = Handelen met een hefboom (dit betekent dat je je inleg x10 of x20 kunt doen)
BUX 0 = Aandelen kopen zonder fee (alhoewel je hiervoor een maandelijks bedrag moet gaan betalen)

Ik heb langere tijd gebruik gemaakt van BUX, de interface is makkelijk te gebruiken, maar de grafieken zijn vrijwel nutteloos. Je kunt hier vrijwel niets uit aflezen, mocht je deze willen gebruiken voor technische analyse.

De hefbomen van BUX X zijn een groot risico en kunnen ervoor zorgen dat je binnen no-time veel geld verliest. Dus maak hier bij voorkeur geen gebruik van.

De vraag is ook, wil je actief beleggen of maak je liever gebruik van passief beleggen zoals een indexfonds.

Actief beleggen kost veel tijd, wil je deze tijd en energie erin steken met een grote kans dat je nog steeds verlies maakt?

Met een indexfonds die meerdere aandelen bestrijkt volg je meer de algemene trend van de markt, hierdoor heb je automatisch een redelijke spreiding en loop je minder risico dan met investeren in individuele aandelen (actief beleggen).

@tradermark​  kan je meer leren over actief beleggen: 
https://tradewinst.nl/traden-voor-beginners/

Hij heeft ook een interessant artikel geschreven over indexbeleggen: https://tradewinst.nl/indexbeleggen/

Hou je van risico, dan kun je naast defensief indexbeleggen bijvoorbeeld ook een klein beetje Bitcoin kopen. Met het oog op de Bitcoin Halving in mei is er een grote kans dat de waarde gaat stijgen.

Een Bitcoin analyse voor 2020 vind je op deze pagina:
https://www.cryptocoinbit.nl/bitcoin-btc-analyse-voor-2020/ 

Een aantal interessante Bitcoin grafieken kun je hier vinden: https://www.lookintobitcoin.com/charts/

Veel succes bij je investeringskeuze!
reactie op @jurresi:
Mark de Vries Thanks voor de plugs! 😊
1 jaar geleden

Beantwoorden

Michel Roes 1 jaar geleden geplaatst
Hi Mark,

Bedankt voor jouw reactie. Had ook wel een reactie van jouw verwacht😁 Ik heb jouw website al meerder malen vluchtig bekeken maar nog nooit echt aandachtig bekeken. Ik zal dit eens gaan doen.

Bij BUX betaal je inderdaad een behoorlijk fee wanneer je de trade begint en wanneer je hem sluit dus ik zal eens op jouw site kijken wanneer er nog meer beschikbaar is.

Bedankt😁

Groeten Michel
Mark de Vries 1 jaar geleden geplaatst
You're welcome! Onthoud wel dat traden (korte termijn) en beleggen (lange termijn) zijn totaal verschillend zijn.Traden is een vaardigheid die iedereen kan leren, maar waar slechts weinigen voor geschikt zijn. Vooral het mentale deel struikelen de meesten over.

Als je short term wil leren traden, dan moet je bereid zijn om hier heel veel tijd en energie in te steken. Net als bij het leren van elke nieuwe skill.
Bas Vd 1 jaar geleden geplaatst
Idd wat Mark aangeeft wat wil je traden of beleggen?

Kan als beginner en iemand die er niet heel veel tijd in wilt steken beleggen aanraden. En dus helemaal niks traden.

Het is mij nooit opgekomen om dit bij Bux te doen, zijn idd veel betere alternatieven en het is niet zo ingewikkeld als de meeste denken. 99,9% van de mensen zou dit winstgevend moeten kunnen op lange termijn.

Traden idd een heel ander verhaal. Je kan het goed vergelijken met poker en alle aspecten van dien, raad maar hoeveel % daar winstgevend is. Bij traden zal dit niet anders zijn (en vrij wel iedere zero sum game).
Zijn zat mensen die denken dat ze aan het traden zijn maar het meer op gokken zal lijken.
reactie op @bas-nl:
Mark de Vries Uitstekend verwoord! ❤️
1 jaar geleden

Beantwoorden

Michel Roes 1 jaar geleden geplaatst
Oké bedankt Bas. Ook bedankt voor jouw duidelijk antwoord. Wellicht dat het verstandig is dus om me eerste te verdiepen in beleggen als beginners. Ik heb natuurlijk nog niet veel kennis over dit onderwerp maar dat wil ik wel heel graag leren.

Ik ga me er eens in verdiepen.

Gr. Michel
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 20 February 2020 om 12:57
Aantal lezers 54
Aantal reacties 9