Blog zonder categorie, hoe zit dat SEO technisch

Laatste reactie 09/11/2018 19:17 door Klaas
· Markeren als ongelezen
Mark de Vries 4 maanden geleden geplaatst
Ik ben met een nieuw project bezig. Een blog waarop eigenlijk alleen maar content op komt over 1 heel specifiek onderwerp. Ik heb na zitten denken om het toch in verschillende hokjes onder te verdelen, maar dan moet ik het voor mijn gevoel echt forceren.

Dit is wel een beslissing die ik nu moet nemen voor ik content ga posten ivm url structuur en eventueel redirecten als ik het later toch anders wil, lijkt me.

Hoe kijkt Google aan tegen een blog zonder categorieën en wat is jullie advies?
🔥 Jacko Meijaard 4 maanden geleden geplaatst
Had ik met een nieuwe site ook over gedacht, maar toch besloten om heel specifiek te gaan kijken en toch categorieën te gaan vinden. Als je hierin klein (en dus heel erg sub-niche gericht) denkt, vind je wel categorieën en maak je het uiteindelijk groot.

Ik denk zelf niet dat het echt kwaad kan als je geen categorieën gebruikt, maar voor de bezoeker zal het denk ik wel overzichtelijker zijn, maar goed, is lastig te zeggen zonder het onderwerp te weten.

@klaaskoopman​ misschien advies?
Jan M 4 maanden geleden geplaatst
Zonder het onderwerp te weten kunnen we niet echt meedenken. In de meeste gevallen is categorieën wel aan te raden vanwege relevantie en autoriteit.

Google anders even op "Silo SEO structure". Misschien geeft dat wat meer duidelijkheid. 
🔥 Jeroen Santing 4 maanden geleden geplaatst
Misschien maakt dit het wat duidelijk :-)

https://yoast.com/category-seo/
Bas Vd 4 maanden geleden geplaatst
Denk SEO technisch het bijna altijd beter is om wel met categorieën te werken.

Maar hoe specifiek zit je al?

Idd zonder onderwerp lastig advies te geven.
Mark de Vries 4 maanden geleden geplaatst
Thanks guys. Ik heb inmiddels 3 categorieën bedacht. In plaats van een verdeling op basis van onderwerp, heb ik gekozen voor verdeling op basis van het soort content (guide, review en update). 
🔥 Klaas Koopman 4 maanden geleden geplaatst
Gebruik je de blog als 'nieuws', of zijn het evergreen artikelen? Dat maakt nogal een verschil namelijk. Ik denk altijd: Als je geen inhoudelijk stuk over de categorie kunt schrijven, dan zit je verkeerd.
Mark de Vries 4 maanden geleden geplaatst
@klaaskoopman​ het zijn evergreen posts
reactie op @tradermark:
Klaas Koopman Dan hanteren wij een andere manier van werken en indelen blijkbaar. Ik gebruik posts voor 'nieuws' en tijdsgerelateerde berichten (en advertorials bijv). Als het om evergreen gaat, maak ik altijd artikelen aan. Ik link dan ook niet veel naar posts vanuit mijn site, maar wel naar pages, aangezien ik die belangrijker vind om te laten scoren. 
4 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 09 November 2018 om 01:15
Aantal lezers 35
Aantal reacties 9