Binnen 2 weken stond mijn post op Pagina 2 van Google, bovenaan.

Laatste reactie 20/12/2018 09:36 door Jacko
· Markeren als ongelezen
Rik <- 7 maanden geleden geplaatst
27 November 2018, affiliate marketing begint langzaamaan weer een beetje te gieren door het lichaam. Ik heb op dat moment even niets te doen. Kind is naar bed, vrouw kon de vermoeidheid niet langer de baas, wat zal ík eens gaan doen. 

Even geen zin in gamen, bingewatchen van series op laag pitje, laat ik eens productief zijn. Met wat dan? Waarom is het zo lastig op ideeën te komen, werkt m'n hoofd wel goed? Wat als m'n hoofd nou in een dip zit kan ik daar wat aan doen?

Tadaa.... idee, even kijken of ik daar iets over vinden kan. Ik merk dat veel artikelen verschillende dingen raken die ik wilde weten, maar kon die niet allemaal vinden op 1 plek. Dan maak ik die plek zelf wel. 

Ik begin aan het artikel, lees me in, zoek wat naar vraagstukken op het web en na pakweg 2 uur heb ik een aardig stukje tekst staan. De dagen er op vul ik dingen aan en vorozien het artikel van een inhoudsopgave (table of contents) die m'n H1 - H5 ( maak het jezelf makkelijk ) automatisch aanvult als ik content toevoeg. 

4 December bedenk ik me dat ik analytics nog niet heb toegevoegd. Dat is iets kleins, daar gebruik ik liever geen plugin voor. Schrijf ik er ook gelijk een bericht over hoe je dat doen kan. Niet direct om het te laten ranken in google, maar om mijzelf iets aan te leren.

Ik kijk af en toe naar de statistieken van analytics, en zie inderdaad bezoeken, echter allemaal van mijn testgedrag.

Uit pure nieuwsgierigheid kijk ik 2 weken later of ik iets van mijn artikelen (3) terug kan vinden door op single-keyword een zoekopdracht te doen. En daar sta ik, mijn site, pagina 2 van Google, bovenaan, op een zoekwoord dat met een gezonder brein te maken heeft!! 

Dit houdt in dat ik met iets meer tekst, het uitbreiden van mijn post, en door meer relevante content toe te voegen, bijna zeker weet dat deze pagina binnenkort een positie heeft op pagina 1. En als dat zo is horen jullie er als eerst over.

Monetizen komt later wel. Eerst uitzoeken wat werkt, geen termen targeten die al in overvloed en met veel meer content dan ik kan bedenken bestaan. Immers had mijn zoekwoord een volume van ca. 100 zoekopdrachten per maand (dat is wel gemiddeld 32 potentiele 'zoekers' per dag)....

Leuk dit.😏
Piet Hein Bouwkamp 7 maanden geleden geplaatst
Lekker Rik dat je er zoveel plezier in hebt ;)
reactie op @piethein:
Rik <- Zeker grappig, het houdt me meer bezig nu dan voorheen. Wat overigens wel opvallend is, is dat het artikel gevonden werd op één van de tags, en niet eens op de titel..

Dus heb nu een test uitgevoerd met de tags in het bericht. En als ik hier iets uit kan concluderen vul ik het SEO topic er mee aan :)
7 maanden geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard 6 maanden geleden geplaatst
Lekker bezig!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 19 December 2018 om 14:05
Aantal lezers 102
Aantal reacties 4