Belasting met affiliate marketing

Laatste reactie 06/02/2019 08:56 door Bas
· Markeren als ongelezen
wietse arends 6 maanden geleden geplaatst
Als je geld verdient hoe zit het dan met de belasting? Aangezien ook geen bedrijf bent
maar gewoon particulier.
🔥 Léon Gotjé 6 maanden geleden geplaatst
https://www.internetsuccesgids.nl/geld-verdienen-op-internet-belasting/

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/ondernemen/hobby_of_onderneming/

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/werk_en_inkomen/werken/niet_in_loondienst_werken/resultaat_uit_overig_werk/
Sieto vd Heide 6 maanden geleden geplaatst
Hi Wietse,

welkom! Je kunt dit bij je aangifte inkomsten belasting opgeven als 'overige inkomsten'. Dan betaal je gewoon je belasting en is het helemaal 'wit'.
🔥 Jacko Meijaard 6 maanden geleden geplaatst
Weet niet of dit ook zo het geval is bij jou hoor, maar wat me altijd opvalt is dat heel veel mensen die nog niks hebben verdient, met deze vraag zitten.

Eén van de vragen die ik het meest gesteld krijg voordat mensen met de AMR beginnen is: hoe zit het met belastingen?

Zorg eerst dat je eens wat inkomen uit affiliate marketing gaat halen, en maak je dan druk over het je het qua belasting gaat doen. Mijn advies is om gewoon een goede boekhouder te zoeken die dit van A tot Z kan verzorgen. Een goede boekhouder is zijn geld dubbel en dwars waard.
reactie op @jackomeijaard:
Bas Vd Mee eens, zeker als je wat meer gaat verdienen. Mijn boekhouder heeft me veel meer geld opgeleverd dan dat het mij gekost heeft.
6 maanden geleden

Beantwoorden

Sieto vd Heide Ik denk die groep mensen het graag 'goed' wil doen, richting de belastingdienst. Als je ooit eens in de clinch hebt gelegen met de vrienden van de blauwe envelop, dan leer je voorzichtig te zijn.

Gelukkig is het antwoord dus simpel (als particulier geeft je overige inkomsten op onder 'overige inkomsten' op je aangifte en wordt het acheraf verrekend, als ondernemer moet je idd gewoon een goeie boekhouder hebben).

Voor een particulier is in de beginfase een boekhouder vaak nog te duur.
6 maanden geleden

Beantwoorden

Bas Vd Oh ja ben juist voor je het gelijk goed doet. Was meer eens een boekhouder geld kan opleveren. Maar natuurlijk niet als je nog niks verdiend hebt.
6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
🔥 Mark de Vries 6 maanden geleden geplaatst
Wat @jackomeijaard​ zegt: cross that bridge when you get there. Belasting betalen over je verdiensten is een luxe probleem waar je nu totaal nog niet mee bezig hoeft te zijn. Inkomsten opgeven als bijverdiensten en als het uit de klauwen loopt een boekhouder nemen of verhuizen naar een land waar ze niet zo moeilijk doen..
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 31 January 2019 om 19:47
Aantal lezers 75
Aantal reacties 8