Te vaak komt de vraag nog voorbij waarom een website het niet doet, omdat de mededeling "deze website is niet privé" te voorschijn komt. Ondanks in de videotraining dit ook al is besproken, kom ik de vraag toch vaak tegen en wil het via deze manier proberen terug te brengen. Zie jij iemand die een topic aan maakt met de vraag waarom zij deze melding in hun browser krijgen, link hem dan door naar dit topic.

Mijn website is niet privé/onveilig
Je bent begonnen met Marketheme, maar krijgt als je je website wilt bezoeken de melding dat de verbinding onveilig, of niet privé is. Om het kort samen te vatten houd rekening met de volgende zaken/situaties:

Ik ben net begonnen met het Marketheme en heb een site aangemaakt die gelijk deze melding geeft
Wanneer je voor het eerst jouw website registreerd gebeurd er een hele boel op de achtergrond. Buiten het feit dat je website wordt gegenereerd en jij een login krijgt, lopen er ook een aantal technische processen. Één van deze processen is het aanmaken van een SSL/HTTPS certificaat (het groene slotje in je browser). Aangezien jouw website net nieuw is, moet de server jouw website eerst "herkennen" voordat deze een certificaat kan aanmaken en kan installeren op je website. Houd er rekening mee dat dit tot maximaal 24 uur kan duren. Koop jij Marketheme op Maandag om 18.00, meldt dergelijke problemen dan aub pas op Dinsdag na 18.00

Ik heb mijn domein gemapped (domain mapping toegepast) en krijg deze melding
Elk domein krijgt zijn eigen certificaat. Een nieuwe gekoppelde domein moet hetzelfde proces als bovenstaande dus doorlopen. Houd ook in dit geval een rekening met een tijd van maximaal 24 uur

Ik monitor meerdere malen per dag het proces dat de certificaten uit geeft, dus mocht er iets verkeerd gaan, dan ben ik er snel bij. Mocht de 24 uur verstreken zijn en je website geeft nog steeds deze fout, controlleer dan even of je website dit in een andere browser/apparaat dit probleem ook heeft. Speelt het probleem hier ook op, maak dan even een topic aan, of neem contact op via info@marketheme.nl (klik op deze link voor een automatisch opgemaakte mail, net zo makkelijk :) )