Backlinks

Laatste reactie 11/09/2019 13:14 door Michel
· Markeren als ongelezen
Michel Roes 5 maanden geleden geplaatst
Goedenavond mede marketeers,

Ik heb even een vraag. Ik was net aan het Googlen wat betreft het verkrijgen van backlinks. Ik las dat backlinks toch nog wel voor een deel bepalend zijn voor de score in Google.

Daarop ben ik gaan zoeken op welke manier ik backlinks kan krijgen en las ook het stuk over de link naar mijn website op een startpagina zetten. Ondertussen bestaat er meer dan "Startpagina.nl". Zijn er mensen die daar ervaring mee hebben? Wat ik zo lees moet ik namelijk ook vanaf mijn site een link naar hun pagina leggen maar ik wil mijn website natuurlijk niet vol planten met linkjes naar startpagina's.

Ik hoor graag van iemand die hier ervaring mee heeft.

Groeten Michel
🔥 Sieto vd 5 maanden geleden geplaatst
Van wat ik er van begrijp moet je juist niet wederkerig links uitwisselen; zo gaat er evenveel 'linkjuice' de site uit als dat er binnenkomt en heb je er dus niet zo veel aan als een eenzijdige backlink.
Klaas Koopman 5 maanden geleden geplaatst
Hetgeen voor mij altijd heeft gewerkt (en waarschijnlijk ook in de toekomst nog steeds, gezien de nieuwe updates omtrent de nieuwe rel:sponsored etc) is outreach. Google er maar eens op en zie hoe je met outreach backlinks kunt verkrijgen.
reactie op @klaaskoopman:
Michel Roes Hallo Klaas,

Bedankt voor je goede advies. Ik heb gisterenavond en vanmorgen mijn ogen scheelt getuurd aan het lezen over "Outreach Backlinks" maar ik ben heel wat slimmer geworden en begrijp dit principe aardig nu. Nu aan de slag met het daadwerkelijk realiseren van die outreach backlinks.

Nogmaals bedankt!

Groeten Michel
5 maanden geleden

Beantwoorden

Bas D 5 maanden geleden geplaatst
Hoi @michel1989​,

Zelf heb ik een aantal backlinks staan op "link farms", zoals eigenstart.nl, beginthier.nl en startze.nl. Om hier een backlink te krijgen, moet je ook een link vanaf je eigen website naar hun plaatsen. Maar dit kan ook vanaf een andere gerelateerde website van jezelf. De links naar deze website heb ik staan op mijn portfoliowebsite in de footer, waar ik niet zoveel mee doe. Zoals @sieto​ ook al aangaf, hou je daarbij rekening met de linkjuice.

Echter zou Google dit in theorie af moeten straffen, maar als ik naar mijn concurrenten kijk, zoals https://www.mijn-eigen-website.nl/index.php, past deze website dit ook toe. mijn-eigen-website heeft heel veel backlinks verzameld op veel "link farms" en staat met veel artikelen bovenaan op Google, dus het werkt wel. 

Op lange termijn kan dit misschien slecht zijn en gaat Google het afstraffen, maar momenteel lijkt het te werken. Het beste is natuurlijk wel om gewoon op natuurlijke wijze backlinks te krijgen of een mail sturen naar websites met veel autoriteit die in dezelfde niche als jou zitten, met een verzoek voor een backlink.
reactie op @basd:
Michel Roes Hoi Bas,

Bedankt voor jouw uitgebreide reactie. Wellicht dat het voor mij ook een idee is om een portfoliowebsite te maken en daar de links gaan zetten. Ik ga me eens verder verdiepen in de manier die Klaas aangaf, en jouw manier ga ik vanavond ook in duiken. Op weg naar die backlinks.

Bedankt nogmaals,

Groeten Michel
5 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 10 September 2019 om 20:43
Aantal lezers 46
Aantal reacties 6