Alt attributen bij afbeelding

Laatste reactie 17/09/2020 21:55 door Nicolet
· Markeren als ongelezen
An Baert 1 maand geleden geplaatst
Ik krijg bij al mijn berichten de melding van alt attributen, dat mijn afbeeldingen geen alt melding heeft. Ik geef mijn afbeelding de naam van de afbeelding (tussen 4 en 8 woorden)+ het keyword van het artikel, maar ik krijg de melding niet weg. Wat doe ik verkeerd, en hoe krijg ik deze melding weg?
Daan Peeters 1 maand geleden geplaatst
als je in de editor zit van een bericht en dan het plaatje selecteerd, heb je aan de rechter kant de instellingen staan. Als het goed is heb je dan meteen de instellingen van je afbeeldings(blok) zoniet kun je helemaal bovenin aan de rechter kant altijd switchen tussen "ducument" of "blok".

Bij die instellingen zie je dan een vakje "Alt tekst (alternatieve tekst)" hierin vul je dan je zoekwoord in. Zou het geen waar je tegen aanloopt moeten verhelpen.

Succes!
🔥 Sieto vd 1 maand geleden geplaatst
Ter aanvulling op bovenstaande van Daan; de naam van een afbeelding en de alt attributen zijn niet hetzelfde. Je moet los ook even je keyword bij 'alt tekst' in Wordpress (bij de afbeelding) invullen.
reactie op @sieto:
Nicolet reus Hoi Sieto,

ik haak even in. Als ik het goed begrijp is de alt tekst dus niet de naam van je afbeelding, maar de naam van je keyword, of is dit beiden?  Mogen het meer keywords zijn? En moet dit dan in een normale zin?

1 maand geleden

Beantwoorden

Rik <- Een alt tag is bedoeld om de afbeelding de beschrijven. Wat is er te zien, waar hoort hij bij . 
Hiervoor wordt in ieder geval aangeraden je hoofd keyword in te noemen, en beschrijf dan gelijk waarom hij er staat, en wat er op te zien is.

Een alt tag gebruiken om de afbeelding te omschrijven is een must om te ranken voor Google afbeeldingen. Handig voor sites waarbij afbeeldingen van producten belangrijk zijn en zoekverkeer kunnen opleveren .

Wat je reden ook is, het is alleen bedoeld voor de zoekmachine, en daarom zeker niet onbelangrijk voor vindbaarheid. Google wil weten waar jouw pagina en de media over gaat, en waar het bij hoort, en dat helpt ze beter te begrijpen voor welke termen je pagina moet ranken.
1 maand geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
🔥 Sieto vd 1 maand geleden geplaatst
Naja, een alt-tag is de tekst die getoond wordt als de afbeelding zelf (nog) niet zichtbaar is.

En voor SEO doe je het beste je zoekterm in alt-tag. Als de naam van je beeld dan ook nog eens de zoekterm bevat zit je helemaal goed.
reactie op @sieto:
Nicolet reus helder! dankje 
1 maand geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 11 September 2020 om 08:08
Aantal lezers 53
Aantal reacties 7