Affiliate Marketing voor dummies: wat is affiliate marketing?

Laatste reactie 05/04/2018 06:17 door Piet Hein
· Markeren als ongelezen
🔥 Jacko Meijaard 5 jaar geleden geplaatst
Affiliate marketing is dat je producten promoot in ruil voor commissie. Jij verkoopt dus geen eigen producten, maar je promoot producten van iemand anders.

Het mooie van affiliate marketing is dan ook gelijk dat je geen eigen producten hoeft te verkopen, wat betekent dat je geen producten op de post hoeft te doen, of aan klantenservice hoeft te doen. Hierdoor kun je vanaf overal ter wereld geld verdienen met affiliate marketing. Het enige wat je tenslotte nodig hebt is een computer/laptop en een internet verbinding.

Zoals ik in de Affiliate Marketing Revolutie uitleg komen er dag en nacht (gratis) bezoekers naar mijn websites. Op deze websites promoot ik andermans producten met mijn affiliate link (link die bijhoud waar verkopen vandaan komen) en krijg ik dus commissie als er iemand via mijn affiliate link koopt.

Affiliate marketing is niet moeilijk en iedereen kan het toepassen om geld te gaan verdienen. Je moet er alleen wel geduld voor hebben, maar dat is met alles zo.
Nergens waar je mee begint, ben je in één keer goed in. Je moet alles leren (overal zit een leercurve op), maar wanneer je door hebt hoe het werkt, en eindelijk geld begint te verdienen, zie je dat het niet moeilijk is.

Richt je op kopers.

Check ook dit uitgebreide artikel over affiliate marketing.
Tania Raymakers 5 jaar geleden geplaatst
hey jacko dan ben ik wel echt een grote dummie want ik krijg zelfs nog geen site op pc pffff
reactie op @taniaraymakers:
Alex ts Je krijgt echt wel een site op internet hoor, zelfs binnen een dag al!

Als je wilt en gemotiveerd bent lukt je dit!

Geloof in jezelf, ga ervoor en de resultaten komen echt wel.

Niet opgeven, maar doorgaan... doorgaan en nog is doorgaan!
4 jaar geleden

Beantwoorden

🔥 Jacko Meijaard 5 jaar geleden geplaatst
Een site moet ook niet op je PC komen, maar op het internet ;-)
reactie op @jackomeijaard:
Tania Raymakers zie je dat ik een grote dummie ben ;-)
5 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Haha, like!
5 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Timon Bulten 4 jaar geleden geplaatst
Ik snap er eigenlijk nog heel weinig van kan iemand mij vertellen hoe ik kan beginnen?
reactie op @timonbulten:
Ronald Snap het ook niet goed, het is niet duidelijk. Het bezit geen stappenplan...
4 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Wat vind je niet duidelijk? Heb je de video's onder 'Trainingen' al gezien?
4 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
diederik schreudering 4 jaar geleden geplaatst
De affiliate marketing revolutie aanschaffen, het kost je 50 euro maar dit is het meer dan waard. Hierin wordt je geleerd hoe je moet beginnen en verder gaan!
🔥 Jacko Meijaard 4 jaar geleden geplaatst
Inderdaad, bij het begin beginnen.

In de Affiliate Marketing Revolutie word je stap voor stap uitgelegd hoe je met affiliate marketing kunt beginnen, en er geld mee kunt verdienen.

Ook vind je op Internet Succes Gids.nl en dit forum genoeg informatie :-)!
reactie op @jackomeijaard:
Hannelore Willems Klopt ik heb hem aangeschaft en nu al 3 sites en het gaat me redelijk gemakkelijk af. In het begin heb ik vaak de filmpjes opnieuw moeten kijken en stoppen terwijl ik jou stappen uitvoerde, maar nu gaat het vanzelf! Ik vind het super om te doen. Moet zelfs met mezelf afspreken dat 5 uur per dag genoeg is om hierachter te zitten haha.
4 jaar geleden

Beantwoorden

Gerd Peeters Ik ben nieuw sinds vandaag en weet niet waar ik moet beginnen,, ik kan de filmpjes niet openen.

4 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Hi Gerd,

Via Trainingen in het menu kun je de video's bekijken.

4 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Jeroen Van ooijen 4 jaar geleden geplaatst
Ik ben ook nog een dummie maar heb wel intresse,ik wil klein beginnen en dan steeds hoger.


Ik ben op Paypro begonnen mij aan te melden keurig de voorwaarden gelezen en de papieren gescand en opgestuurd,alles is goedgekeurd.Op facebook heb ik 2 paginas gemaakt en ja Jacko ook een pagina voor jou en voor Vitadis die laatste vooral omdat het eten weer is aangebroken en mensen zich weer lekker vol gaan proppen,maar ik denk dat ik te vroeg ben voor die campagne,maargoed ik heb allebei de paypro linken gepromoot op Facebook.


Ik vraag mij nu af of ik het wel goed doe voor Vitadis heb ik 227 mensen bereikt in 24 uur en voor de internetsuccesgids binnen een dag 130 mensen.


Hoe kan ik zien of iemand de producten koopt ze klikken wel denk ik maar paypro ziet er nog maar 0,00 uit ha ha ha.Ik heb ze gepromoot in Nederland en Belgie.Als het werkt wilk ik de cursus gaan doen.
🔥 Jacko Meijaard 4 jaar geleden geplaatst
Kun je een screenshot van je advertentie laten zien?
Rick Rijnbeek 4 jaar geleden geplaatst
ik denk dat je beter eerste de cursus kan gaan doen voordat je in 'het wilde weg' paypro linken via facebook gaat promoten. Voor het geld wat je nu waarschijnlijk al kwijt bent, had je de halve cursus al kunnen betalen!


Wat voor doelgroep heb je gespecificeerd? En hoe weet je dat ze warm zijn om jouw producten te gaan bestellen?


Naar wat heb je ze doorgestuurd? Meteen je paypro link achtergelaten? Met welke tekst denk je ze dan te gaan verleiden? Bereikte mensen zijn de mensen die je advertentie gezien hebben, dat zegt niets over hoeveel er uiteindelijk op klikken.


Het kan wel zo overigens hoor heb ik hier wel eens gelezen, maar vaak is het niet zo eenvoudig. Dus die 0,00 kan zomaar eens kloppen, zegt overigens een andere dummie dus wellicht zijn er ervaringsdeskundige die er anders over denken ;)
Jeroen Van ooijen 4 jaar geleden geplaatst
Ik denk dat inderdaad dat ik ze maar ga verwijderen en de cursus ga volgen Jacko en Rick,ik heb de introductie net gelezen,en idd wat Jacko deed doe ik nu ook in het wildeweg promooten,onderaan de ladder beginnen is beter is ook enthousiasme van mij,ik heb vet ADHD dus impulsiviteit hè?ha ha ha
Rick Rijnbeek 4 jaar geleden geplaatst
En door te leren wat niet werkt kom je ook weer dichterbij wat wel werkt. Ik heb ook al eens geëxperimenteerd met een facebook advertentie. Dat leverde niet veel op, volgende keer doe ik het anders.
Jeroen Van ooijen 4 jaar geleden geplaatst
Precies kennis maakt macht en ik heb de tijd om de cursus rustig te volgen en het langzaam op te bouwen ik zal er ook wel 4 jaar over doen denk ik ha ha ha,maar wat ik zeg ik heb de tijd.
Cristina 4 jaar geleden geplaatst
Heb net Module 1 doorworsteld (proefpakket) maar snap het eigenlijk niet echt. Ik bedoel, ik snap het technische wel, maar ik zou graag eens willen zien hoe zo´n site waarop je het product promoot, potentiële kopers heen lokt, eruit ziet.
Ik zie het geheel niet.
🔥 Jacko Meijaard 4 jaar geleden geplaatst
Dat zie je natuurlijk in de volgende modules ;-).
Hans 4 jaar geleden geplaatst
Hallo allemaal

Ik ben nieuw. Is het de bedoeling dat je eerst alle 8 modules bekijkt en dan pas actie onderneemt? Ik heb net de eerste module aandachtig doorgenomen. Niet zo simpel toch. Heel technisch. Ik dacht niet dat je zo een gans concept op poten diende te zetten. Er stond toch ergens in die mails van AMR van € 37/47 dat je er ook een gemakkelijkere weg was... aansluiten bij een ander? Ik wil wel, maar het is een andere wereld die complexer is dan gedacht! Wat nu?
🔥 Jacko Meijaard 4 jaar geleden geplaatst
Niets gaat vanzelf uiteraard. In het begin zijn het natuurljk allemaal nieuwe dingen, maar als je doorzet, gaat het je lukken. Daarnaast zijn wij er om je te helpen. Check inderdaad eerst alle modules, dan zal je al een hoop meer duidelijker worden.
Hans 4 jaar geleden geplaatst
Hallo iedereen.

Ik probeer het wat te snappen... als ik het allemaal goed voor heb: ik moet een website op poten zetten om een product van iemand anders te promoten/verkopen. Moeten er dan verschillende websites gemaakt worden als je meerdere producten wil promoten/verkopen? Websites kosten geld... bovenop de €37? En Wordpress is een programma om een website te kunnen bouwen, allerlei tools om je website goed te doen overkomen. Die aansluitingen van de website vind ik moeilijk. Wil iemand me daarin helpen aub?
🔥 Jacko Meijaard 4 jaar geleden geplaatst
Hoi Hans!

Het beste is dat je met één website begint. Als je hiermee geld gaat verdienen, dan beginnen met een tweede site. Kies voor je eerste site één product uit wat je wilt gaan promoten, en bouw daar een site omheen. Een domeinnaam + hosting kosten inderdaad iets van 15,- euro per jaar, dus dat is wel te overzien.

Check eerst rustig alle video's, dan zal je al een hoop duidelijk worden. Als je vragen hebt, kun je altijd een topic maken en je vragen stellen.
Isabelle Salt 4 jaar geleden geplaatst
Sorry, ik snap ook niet zo goed wat de bedoeling is! En waar kan ik die modules vinden? Wil graag aan de slag
reactie op @isabellesalt:
Jacko Meijaard Via https://forum.internetsuccesgids.nl/resources kun je aan de slag :-).
4 jaar geleden

Beantwoorden

Isabelle Salt 4 jaar geleden geplaatst
Wat kan ik het beste doen? Eerst alle modules kijken en dan pas een product kiezen en een domeinnaam kiezen of het meteen doen?
reactie op @isabellesalt:
Jan M Dat kan. Nog beter misschien:

Modules bekijken > DOELGROEP kiezen (welke mensen wil je helpen met een probleem) > product bij deze doelgroep kiezen > domeinnaam bedenken voor product/doelgroep > Modules nog een keer bekijken > ACTIE!
4 jaar geleden

Beantwoorden

Isabelle Salt 4 jaar geleden geplaatst
Dat heb ik allemaal gedaan en ben me nu aan het registreren bij Marketheme, alleen daar wordt om een bedrijfsnaam gevraagd, wat nu?
reactie op @isabellesalt:
Jacko Meijaard Die kun je gewoon leeglaten :-).

Check daarna rustig de video's (nogmaals) en pas de informatie daarna toe.
4 jaar geleden

Beantwoorden

Isabelle Salt Heb het gedaan en heb een website met een logo, ga nu verder met de modules, bedankt Jacko
4 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Bart Kooistra 4 jaar geleden geplaatst

Volkomen nieuw hier...klopt het dat ik een BTW nummer moet aanvragen en mij in moet schrijven bij de KVK?

🔥 Jacko Meijaard 4 jaar geleden geplaatst

Nee hoor, dat hoeft niet. Kun je overslaan.

Kenneth van Eer 3 jaar geleden geplaatst
Een top artikel Jacko!

Ik weet dat deze post al een jaar oud is, maar voor mensen die deze topic bezoeken en wat extra informatie zouden willen over affiliate marketing heb ik recent een artikel gepost op  mijn nieuwe blog die dit perfect aanvult.

Het is wel in het engels. Degenen die hier interesse in hebben zouden een kijkje kunnen nemen op:
http://blog.vastdigitalwealth.com/affiliate-marketing/

tawar aramanis 3 jaar geleden geplaatst
Dankjewel jacko meihaard alleen door mij bezig te houden daarmee is me leven echt verandert. Ik krijg hier niet genoeg van ik slaap bijna niet zet me alleen door heb ik daar wat aan. Ben nog nieuw maar je leg alles zo duidelijk en je hebt slimme manieren van toepassing respect, en wens je het allerbeste website maken ben op het nippertje. 
Johanna Versteden 3 jaar geleden geplaatst
Haha, dus na het lezen van je superduidelijke uitleg, @jackomeijaard​  zijn we dummie af ? 
 Er zullen zeker nog heel veel vragen komen. Fijn dat die hier gesteld kunnen worden!
Wens jullie allen veel succes. En ben ook wel benieuwd hoe het jullie nu gaat en of jullie al iets hebben opgezet @taniaraymakers​  @isabellesalt@tawararamanis@bartkooistra​ en anderen
pchaneaux@gmail.com 3 jaar geleden geplaatst
welke afrekenmethode moet ik gebruiken  ? ik wil mijn paypro pagina activeren maar waanneer  ik mijn ING rekening nummer gebruikt lukt het niet en dan staat er dat de IBAN niet correct is .
en BIC code weet ik ook niet wat dat is ! ik doe mijn best om hier wat van te maken! ik zie graag uw reactie tegemoet !
reactie op @pchaneauxgmailcom:
Jan M Ik denk dat je voor deze vraag beter even een mailtje kunt sturen naar support@paypro.nl 
3 jaar geleden

Beantwoorden

🔥 Jacko Meijaard 3 jaar geleden geplaatst
Jep, neem even contact op met PayPro, zij kunnen je vertellen waar het fout gaat.
Piet Hein Bouwkamp 3 jaar geleden geplaatst
Gebruik die fantastische zoekmachine genaamd Google en je wordt een stuk wijzer: https://www.google.nl/search?q=wat+is+mijn+bic+code%3F&oq=wat+is+mijn+bic+code%3F&aqs=chrome..69i57j0l5.3654j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 04 June 2016 om 12:53
Aantal lezers 876
Aantal reacties 42