Affiliate marketing of dropshippen?

Laatste reactie 12/01/2021 17:03 door Giuseppe
· Markeren als ongelezen
Danique Nueboer 1 maand geleden geplaatst
Ik hoor heel vaak de vergelijking en eerlijk gezegd snap ik niet dat veel mensen een soort 'kamp' moeten kiezen. In mijn ogen gaan deze twee vormen van online geld verdienen namelijk echt fantastisch mooi samen. Eerst even wat inhoud: 

Affiliate marketing
Heeft weinig uitleg hier nodig, maar goed: het verkopen van andermans producten/diensten door middel van een website. Vaak gebeurt het met blogs en organische content. Voor de gevorderden komt daar advertising via Google of social ads bij. 

Dropshippen
Het verkopen van andermans producten door middel van een eigen webshop. Je bent verantwoordelijk voor de marketing en klantenservice, maar de afhandeling van orders gaat via de leverancier. Hier zit wel een grote kanttekening bij. Door allerlei cursussen zijn er duizenden mensen die dropshippen met Ali express. Lange levertijden en slechte producten zorgen voor een negatieve associatie met de naam de Dropshippen, maar dat is echt niet nodig. Zelf werk ik met Nederlandse leveranciers en dat werkt perfect. Goede producten, snelle levertijden en vriendelijke klantenservice. Ik heb zelf in de hand wat de omzet is omdat ik de regie heb over hoe het product wordt verkocht. Ik maak de landingspagina's, de webshop, de content en de foto's. Dus hoe beter ik mijn marketing inzet, hoe meer winst. Plus: door te adverteren kun je dezelfde dag nog omzet/winst maken. 

Dat is het even in een notendop, laten we nu gaan vergelijken. 

Affiliate marketing:
+ Nagenoeg gratis starten
+ Geen investering, ook niet maandelijks (als je alles zelf doet)
+ Semi passief inkomen
+ Stabiele vorm van inkomen
+ Weinig druk of stress
+ Geen klantenservice
- Duurt lang voor je eerste inkomsten 
- Je moet veel tijd investeren in content
- Google updates kunnen grote impact hebben
- Je bent afhankelijk van andermans website


Dropshippen:
+ Vanaf dag 1 omzet/winst
+ Sneller financieel vrij
+ Marketing in eigen hand - Resultaat dus ook
+ Eigen producten bepalen
+ Je eigen branding neerzetten met producten
+ Je kan sneller opschalen
+ Vanaf dag 1 kun je al adverteren
+ Sneller concurrentie verslaan in Google
+ Makkelijk te automatiseren
- Investering nodig voor website (tenzij je die zelf kunt bouwen)
- Investering nodig voor advertenties
- Je moet op zoek naar leveranciers
- Klantenservice komt erbij
- Je hebt (veel) marketingkennis nodig

Veel mensen vragen mij: zal ik starten met affiliate marketing of met dropshippen? Mocht jij ook met die vraag zitten dan zou ik echt zeggen dat je het best met één van de twee kunt starten, maar dat ze heel goed naast elkaar kunt draaien. Door wekelijks content te maken kun je namelijk organisch stabiel groeien met je affiliate website, terwijl je met je webshop een stabiel inkomen hebt en snel kunt opschalen. Dit is minder passief, want je bent zelf met de marketing bezig, maar op die manier heb je wel twee projecten die elkaar mooi aanvullen. 

Ik ben wel benieuwd: wie van jullie heeft al een webshop of is bezig met e-commerce?
Vinod Sital 1 maand geleden geplaatst
Dat denk ik ook dat deze modellen samen gaan eigenlijk winwin, ik ben nu ook van plan om met dropshipping te binnen en met affiliate marketing ben ik al bezig. Zit nu in de fase wat kan ik verkopen enzo. En een plan maken hie en wat. 
Bas Vd 1 maand geleden geplaatst
+ Sneller financieel vrij  
Waarom?

+ Vanaf dag 1 omzet/winst
+ Vanaf dag 1 kun je al adverteren
Waarom zou je dit niet bij affiliate marketing kunnen doen?

- Investering nodig voor website (tenzij je die zelf kunt bouwen)
Voor affiliate geen website nodig dan? 

Verder kan je ze prima combineren ja, gebruik zelf een combi van eigen fysieke producten & affiliate marketing.
🔥 Boyd van Dongen 1 maand geleden geplaatst
Ik heb mijn webshop afgelopen jaar verkocht, maar dat was geen dropshipping. Kocht alles zelf in en had voorraad zelf op kantoor.

Je kan het inderdaad makkelijk combineren, maar vanaf dag 1 traffic en conversies ga je alleen behalen met advertising. Ditzelfde kan met affiliate marketing ook, want dat is letterlijk wat ik gedaan heb met een oude site van mij.
reactie op @boydvandongen:
Danique Nueboer Zeker waar! Enige nadeel is toch dat je zelf niet de landingspagina van een product kan wijzigen, daar loop ik dan met de ads nog wel eens tegenaan. Hele hoge CTR, maar toch een te laag conversiepercentage. 

Daarom ben ik juist met eigen shops veel gaan testen om te zien waarin meer winst te halen viel. Uiteindelijk een combinatie van voor mij de ideale match :) 
1 maand geleden

Beantwoorden

Robert B 1 maand geleden geplaatst
Afgelopen december heb ik ondanks dat deze goed liep mijn dropship webshop verkocht. Dropshippen is een mooi concept zolang je een Nederlandse leverancier hebt.

Toch vond ik het veel tijd kosten. Vooral de klantenservice en de retourtjes. En ik heb klantenservice hoog in het vaandel staan dus daar gaat dan veel tijd in zitten. 

Hoewel affiliate marketing misschien een langere aanloop tijd heeft denk ik dat de uiteindelijke winsten veel hoger kunnen zijn. 
reactie op @robertb:
Danique Nueboer Grappig, ik ben juist veel minder tijd aan mijn webshop kwijt dan aan mijn affiliate website. Ik denk inderdaad dat het met Nederlandse leveranciers te doen is, tenzij je zelf een opslag hebt. Veel vragen van klanten kun je al opvangen met automatische mails en communicatie op de website, maar anders gaat daar ongemerkt wel veel tijd in zitten inderdaad. 

Of het per definitie hogere winsten kan hebben denk ik niet, want je hebt het volledig zelf in de hand, maar het zijn allebei wat dat betreft interessante verdienmodellen :)
1 maand geleden

Beantwoorden

🔥 Marc van den B 1 maand geleden geplaatst
Hier zit ik ook al een tijdje te denken om te starten met dropshippen, vooral ook omdat ik gratis toegang heb tot de curussen dankzij mijn review website.

Maar afgelopen maand voor het eerst boven de 2k met Affiliate marketing dus dat gaan we nog even verder opschalen. 

Hoor veel mensen die lang bezig zijn met klantenservice met dropshippen en weet nog niet of ik daar op zit te wachten. Volgend jaar uit loondienst en dan wellicht ook dropshippen erbij pakken omdat ik dan meer tijd heb :)

Ik zou sowieso eerst van het 1 een succes maken voordat je het ander erbij neemt :)
reactie op @marcvdb:
Danique Nueboer Oeh heel nice! Qua klantenservice heb je zelf echt veel in de hand. Met duidelijke communicatie op de website en automatische mails die de vragen opvangen heb ik nagenoeg geen mails van klanten. Dus ik zou het aanraden, maar als je affiliate site zo in de ligt zit zou ik ook daar vol gas op geven :)
1 maand geleden

Beantwoorden

Patrick Kellenaers Dit is precies wat ik ook van plan ben.

Eerst mijn affiliate business dusdanig opgebouwd hebben dat alles in principe uitbesteedt kan worden, zodat ik dan kan starten met e-commerce.
1 maand geleden

Beantwoorden

Giuseppe de jong Gebruik jij alleen producten van paypro of ook van andere zoals daisycon bijvoorbeeld?
1 maand geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Paco V. 1 maand geleden geplaatst
Niemand hoeft een kamp te kiezen, maar focus is wel een belangrijk onderdeel van succesvol ondernemen. Daarom is kiezen tussen deze 2 online verdienmodellen wel aan te raden voor beginners. 

Waarom vragen mensen jou dit?
reactie op @paco:
Danique Nueboer Helemaal mee eens! Maar op de een of andere manier denken mensen dat ze zich dan voor altijd moeten focussen op een bepaalde tak van sport. Terwijl het juist heel mooi samengaat en elkaar kan ondersteunen. 
1 maand geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 08 January 2021 om 13:41
Aantal lezers 81
Aantal reacties 13