Advies niche kiezen

Laatste reactie 30/07/2021 23:53 door Leonard
· Markeren als ongelezen
Leonard Schipper 1 maand geleden geplaatst
HI affiliate marketeers, 

Om gelijk met de deur in huis te vallen ben ik op zoek naar een nieuwe niche. Alleen vind ik het lastig om een andere niche te kiezen dan waar ik nu al mee bezig ben. 
Kort oude niche: marketing blog. Kort genoeg? Ik werk nu bij een bureau en ik wil niet gaan concurreren. Ook merk ik dat ik mijn ''marketing skills'' wil gebruiken voor een niche buiten het marketing veld om. 

Nu heb ik een paar ideeën, maar ik ben erg benieuwd hoe jullie een goede niche kiezen. Met niche kiezen bedoel ik niet financiën of liefde. Ik bedoel dan eerder wonen - meubelen - landelijke meubelen. Landelijke meubelen zou dan de niche zijn. 

Naar welke punten is het verstandig om naar te kijken naast:  
- % commissie
- op schaal mogelijkheden
- concurrentie

Affiliate marketing is nog steeds nieuw en ik zou graag wat tips/adviezen willen van de meer ervaren mensen op dit forum. 

Alvast bedankt voor je tip!

Groetjes,
Leonard
🔥 Boyd van Dongen 1 maand geleden geplaatst
Ik kijk naar de grootte van de doelgroep en ik probeer in te schatten of deze doelgroep veel producten binnen een bepaalde categorie online koopt.


Dus hoeveel mensen zoeken naar producten binnen categorie X of Y en kopen ze dit dan ook online.


Om consistent geld te verdienen moet je volumes behalen binnen een niet al te volatiele markt.
Leonard Schipper 1 maand geleden geplaatst
Bedankt voor je reactie Boyd. Je geeft ook zeker een goede tip. Alleen is het inschatten van het aantal mogelijke kopers lastig. Het zijn niet typerende zoekwoorden als bankstel kopen (om maar even een voorbeeld te noemen).


Wat bedoel je met goede producten? Bedoel je hier online diensten zoals trainingen, ebooks en cursussen mee? Of ook fysieke producten zoals een landelijk bankstel en tv?


Ik ga mij morgen zeker verdiepen in de doelgroep en hun online koop bereidheid, want dat is nog al een lastige om te bepalen in de niches die ik momenteel in gedachten heb. Maar onderzoeken kan uiteraard altijd.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 30 July 2021 om 22:21
Aantal lezers 40
Aantal reacties 3