Aantrekkelijke homepage

Laatste reactie 05/04/2020 14:15 door Boyd
· Markeren als ongelezen
Simon De Ruyver 2 maanden geleden geplaatst
Ik zat even te kijken in google analystics en zag dat 61.5% de homepage verliet zonder een andere pagina te bezoeken. Heeft iemand tips voor mij wat je moet doen om je homepage aantrekkelijk te maken?
Beste antwoord — gekozen door Simon De Ruyver
Aron Verhoeven 2 maanden geleden geplaatst
Hi Simon,

Dit gaat verder dan alleen constateren dan 61,5% je homepagina verliet. 

Als je echt serieus onderzoek hiernaar wilt doen zijn er veel meer zaken waar je op moet letten: wat voor verkeer trek je met name? Wat is jouw doelgroep? Hoeveel bezoekers heb je? Hoeveel hiervan zijn er uniek? Is het dan wel een logische conclusie die je kunt trekken tot dusver?

Inhoudelijk kun je kijken naar: heb je voldoende CTA's? Stimuleer je de bezoekers om door te klikken? Heb je een goed aanbod voor ze klaar staan? Of alleen wat informatie waarmee je niet de aandacht trekt?

Probeer vanuit de bezoeker te denken met de algemene vraag die ze kunnen hebben. Wat is het doel van jouw website? Wat wil je bereiken? Probeer deze vraag te beantwoorden en ze een aanbod te doen.

Wat eventueel ook kan helpen: een exit pop-up. Daarin kun je ze bijvoorbeeld wijzen op een 'Onmisbaar e-book met 7 stappen om.....' of een artikel waarin je 'de 20 tips om meer.....'.

Dit zijn zomaar wat losse vragen die je jezelf moet afvragen. Er zijn veel meer zaken waar je rekening mee kunt houden. Het is ook een beetje lastig om te bepalen of er ook andere zaken een rol spelen zonder te weten hoe je website eruit ziet.

Hoop dat je er iets aan hebt.

Succes!
Boyd van Dongen 2 maanden geleden geplaatst
Kijk ook even uit wat voor bron of medium je homepage verkeer komt. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 05 April 2020 om 11:25
Aantal lezers 51
Aantal reacties 3