€7.500 verdiend in eerste 45 dagen met Daisycon en Bol.com

Laatste reactie 31/05/2020 22:56 door Bart
· Markeren als ongelezen
Michaël Goris 1 jaar geleden geplaatst
Hallo iedereen,

Ik was al enkele dagen hier wat aan het rondkijken en onlangs heb ik toch besloten om hier een account aan te maken. Het moet nog blijken of de trainingen daadwerkelijk interessant zijn voor mij want ik heb reeds een website en op het eerste zicht lijkt het vooral gefocust op nieuwe mensen die met affiliate marketing zijn begonnen. Hoe dan ook, mijn verhaal is voor sommige wellicht boeiend om lezen en wil het ook graag delen.

Laat ik me even voorstellen en vertellen wat ik doe. Mijn naam is Michaël, ik kom uit België en ik bezit twee websites. 1 gaming website en 1 mannen/entertainment website (kan je vergelijken met Skoften, Manners, Man-Man, Gewoonvoorhem, ...) met 75% Vlaamse bezoekers en zo'n 23% Nederlandse bezoekers. De gaming website heeft enkele duizenden bezoekers per dag, de andere tussen de 40.000 en 50.000 per dag en zo'n 150.000 tot 200.000 pageviews per dag (6,5 miljoen per maand).

Ik heb vier jaar voor deze websites fulltime geschreven als zelfstandig freelancer. Op het einde deed ik het zo goed als alleen en heb in maart beide websites kunnen overnemen voor een eerlijkheidshalve gigantisch hoog bedrag waar ik ook een lening voor ben aangegaan. Mijn gedachtegang was om voornamelijk via advertentie-inkomsten de rekening te betalen.

Wat ik echter niet had voorzien is dat mijn overname rond was op dag 3 van corona. Yep, een kleine ramp natuurlijk. Bijgevolg, de advertententiemarkt (toch voor mijn sites) stortte gewoon in. Nog een 1/4de van een jaar geleden. Wanneer je weet dat door mijn lening, vaste kosten en mezelf een loon uitbetalen ik eigenlijk minimum 6.000 euro aan inkomsten nodig heb (en liefst meer voor veilig te zijn) dan kan je best geloven dat ik al behoorlijk paniek kreeg en na drie weken bezig te zijn al een faillissement zag aankomen (iets waar ik in theorie nog altijd niet veilig voor ben).

----
Nu om van een lang verhaal even door te gaan naar een succes, het is hier immers de succes lounge. Ik moest dus op één of andere manier op zoek naar nieuwe, extra inkomsten. Na veel zoeken en heel veel lezen wou ik toch eens affiliate marketing proberen. Eerlijkheidshalve geloofde ik er absoluut niet in want ook al had ik wat bezoekers, ik kon moeilijk geloven dat het veel ging converteren.

Ik ben na twee weken research te doen dan toch maar begonnen met een leads campagne te promoten. Naargelang ik veel mannelijke bezoekers heb besloot ik een leuk luchtig artikel te maken met de titel 'Tinder kotsbeu? Probeer dan eens deze datingsites uit'. Gewoon een artikel met wat info over een vijftal goede datingsites en een linkverwijzing naar waar ze zich gratis konden inschrijven. Ik gebruikte Daisycon hier overigens over. Vanaf dan ging de wereld van affiliate marketing voor mij open.

Ik verdiende met alleen dat artikel zo'n 1.900 euro op amper drie dagen. Dat bleek meer te zijn dan wat ik in april zou binnen halen met 'gewone' ads. Vanaf dan was het trial & error om te leren hoe alles werkt en vooral hoe ik mijn vaste bezoekers kon overtuigen via boeiende artikels om toch te converteren naar goede leads. Niet altijd even makkelijk overigens.

Ik had vooral veel succes met dating campagnes, een campagne waarbij mensen gratis konden testen hoeveel hun auto nog waard was (per lead kreeg ik 0,60 cent), nieuwe leden aanbrengen voor de loterij, een PC gaming campagne waarbij je een fee krijgt per nieuwe speler en wat ook verbazingwekkend goed werkt was in grappige artikels seksspeeltjes voor mannen promoten (ik haalde daarmee alleen al liefst 1.700 euro commissie binnen verspreid over drie artikels).

Er waren natuurlijk ook minstens evenveel flops zoals Amazon Prime (amper 30 euro mee verdiend) omdat het proces voor een gebruiker om zich te registreren te lang duurt volgens mij, betting/casino websites (nog maar 100 euro, had hier veel meer van verwacht) , kleinere retailer websites met toffe producten (amper 20 euro over drietal artikels heen), enz.

Resultaat na 45 dagen Daisycon is meer dan 6.000 euro in transacties. Mooi, maar ik kan natuurlijk niet elke campagne gaan herhalen elke maand. Op dat gebied wordt het via Daisycon dan ook heel moeilijk om dat succes te herhalen elke maand.

---
Partnerprogramma Bol.com

Sinds 14 dagen ben ik ook begonnen met het affiliate partnerprogramma van Bol.com en ook daar had ik eerst wat mijn bedenkingen bij. Zeer lage commissies immers. Echter bij de juiste aanpak raad ik het absoluut aan. Via Bol zal je in mijn ogen niet het grote geld in één keer binnen halen, maar wel een stabiel inkomen. Zo haal ik nu gemiddeld zo'n 80/90 euro per dag binnen via de bol commissies. Dat zijn geen gigantische bedragen, maar over een maand verspreid wel een leuk bedrag weer.

Het voordeel van Bol.com is dat mensen veel vertrouwen hebben in de website en er gewoon letterlijk alles kopen. Door de cookie die 5 dagen duurt heb ik meer dan 500 producten verkocht waar ik een commissie op kreeg. Zo heb ik artikels gemaakt waar ik zwembaden, games, bordspellen heb gepromoot. Maar in mijn sales staan er zaken zoals tandpasta, luiers, tuinstoelen, laptops, gewichten, tennisracket, ... Simpelweg omdat het mensen zijn die nadat ik ze naar Bol.com heb geleid nog iets anders bestellen binnen de vijf dagen. Het werkt eigenlijk heel goed en dan besef je pas hoe populair Bol.com echt is.

Ik heb hier wel tientallen uren ingestopt te ontdekken hoe ik het beste mensen warm maak en hoe de beste sales krijg via hen, wat je het beste kan promoten en wat eigenlijk heel slecht werkt, enz. Ik zou er denk ik ondertussen zelf een cursus over kunnen schrijven van 10 pagina's lang want het werkt wel echt :p

Ik heb nu op een 12-tal dagen net iets meer dan 1.000 euro verdiend met affiliate via Bol en de eerste dagen was ik nog veel aan het uitzoeken en was het succes beperkt. Het is dan ook interessant om te zien wat ik hier mee op termijn kan doen.

----
Conclusie:
Indien je deze hele boek hierboven hebt gelezen, super, ik hoop dat het interessant informatie is. Ik wil hier wel een kleine kanttekening bij maken.

Ik verdien op een heel andere manier natuurlijk geld via affiliate als de meesten hier. Ik heb een populaire content website met veel bezoekers en ik hoef het niet per se te hebben via organische bezoekers. Al zou in de praktijk nog veel meer bezoekers willen krijgen naar de website wat een gigantische uitdaging blijkt te zijn.

7.500 euro is natuurlijk een zeer mooi bedrag om slechts 45 dagen bezig te zijn, maar ook belangrijk om weten is dat ik veel nadelen heb. Ik heb gigantisch hoge kosten, ik heb bijvoorbeeld goed verdiend aan dating of 'hoeveel is je auto waard' campagnes, maar ik kan die bijvoorbeeld volgende maand weer niet opnieuw bovenhalen. De inkomsten via affiliate zullen komende tijd dan ook weer zakken vrees ik want soms weet ik niet meer goed wat ik nu nog kan promoten.

Ik ben er echter van overtuigd dat moest ik meer knowhow hebben ik deze inkomsten enkele extra duizenden euro's hoger krijg, maar helaas is die er nog niet en heb ik me alles wat zelf geleerd. Een proces dat natuurlijk blijft duren.

----
Wellicht zullen er hier mensen zijn die met mijn site en bezoekers mijn inkomsten zelfs zouden kunnen verdubbelen. Dus moesten er nog mensen tips hebben, ze zijn zeker en vast welkom. Want ik heb nu wel het gevoel dat ik zelf echt flink moet zoeken om tot de next level echt te gaan en dat ik eigenlijk nog heel veel belangrijke inkomsten volledig misloop.

Moesten er mensen nog vragen hebben over hoe ik affiliate marketing doe, shoot natuurlijk maar. Ik ben er ook van overtuigd dat het voor sommige best interessant is en dat we enkel maar van elkaar hier nog kunnen leren.
Beste antwoord — gekozen door Michaël Goris
Elke Aerts 1 jaar geleden geplaatst
Mooi succes, proficiat. En maar goed dat door de crisis je ad inkomsten zo gezakt waren, anders was je hier misschien niet mee aan de slag gegaan ;-)

Ik denk dat de 10K club dan meer geschikt is voor je, dan krijg je persoonlijke hulp van Jacko wat jouw site naar een hoger niveau kan brengen.
reactie op @elkeaerts2:
Michaël Goris Hey Elke,

Ja op dat gebied heb je gelijk. Zonder corona had ik me wel misschien eens op langere termijn gewaagd aan affiliate marketing, maar op véél kleinere schaal. Dus toch nog iets positief aan deze hele crisis.

En yep, ik zag dat er een 10K club is, maar dat het niet open is voor iedereen. Hoe kom je daar eigenlijk in?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Youri Klijn Normaal gezien via de Clarity Calls die je zo nu en dan kunt plannen. Maar ik verwacht dat Jacko je ook wel een instap mogelijkheid geeft gezien deze resultaten ;)
1 jaar geleden

Beantwoorden

Elke Aerts @michalgoris​ Ja, denk ook wel dat Jacko je wel voor zo'n clarity call wilt uitnodigen.
Wat je ook alvast kan doen is kijken hoe je meer kan halen uit wat je al hebt. Je kan eens gaan kijken naar de top 10, 20 artikels die het meeste bezoekers krijgen vanuit Google. Deze pagina's kan je eens grondig gaan bekijken of je daar iets qua affiliate producten in kan verwerken. Misschien vermeld je al een product waar je alleen nog maar een linkje naar bol op hoeft te leggen of vind je iets wat aansluit bij dit artikel.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Michaël Goris Dat is inderdaad nog wel een heel interessant idee. Kan ik dit gewoon in mijn analytics vinden? En zoja waar exact?

Ik heb nu eerlijkheidshalve nog niet de optie gezien om alle pagina's onder te verdelen in organisch/social/... Wellicht heb ik er over gezien.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Elke Aerts Bij gedrag - site content - alle pagina's 
Meestal neem ik dan een jaar want zo heb je toch alle seizoenen meegeteld. 
Bovenaan kan je dan een segment gaan toevoegen. Daar kies je voor organisch verkeer - toepassen
Als je "alle gegevens" verwijderd, zie je enkel deze die organisch zijn.1 jaar geleden

Beantwoorden

Michaël Goris Ow ja, ik ziet het. Bedankt, alweer iets bijgeleerd terwijl ik nochtans dagelijks in die analytics zit.
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 5 overige reactie(s)
Sebastiaan van Helden 1 jaar geleden geplaatst
Lekker bezig Michaël

Ondaks dat het wat onzekere tijden zijn heb je nog wel lekker verdiend 

Nog veel succes!
reactie op @svanhelden:
Michaël Goris Aan de ene kant zeker wel natuurlijk. Al is het altijd lang wachten op de betalingen natuurlijk. Meer dan de helft van het geld nog niet ontvangen.

Aan de andere kant zijn zoals ik zei mijn advertentie-inkomsten ingestort dus helaas was het geld ook broodnodig om simpelweg te overleven. Het is nu ook zeker niet dat ik vanaf nu op mijn lauweren kan rusten, integendeel zelfs.

1 jaar geleden

Beantwoorden

Sieto vd 1 jaar geleden geplaatst
Hi Michaël,

de trainingen gaan vooral over het opbouwen, maar het lijkt mij dat jij in deze fase toe bent aan doelgerichte coaching?

Mooi succes, ondanks de kanttekening!

En tenslotte nog: welkom ?
reactie op @sieto:
Michaël Goris Ja, ik zag het. Ik had misschien te veel verwacht dat de trainingen mij ook tot gloednieuwe inzichten zouden brengen, maar helaas nog niet echt gebeurd. Het meeste is niet meer nieuw of relevant voor mij.

En ja wie weet dat doelgerichte coaching wel kan helpen. Ik kan het heel moeilijk inschatten. Zien zij dingen om extra inkomsten uit te halen die ik echt nog niet zie? Wellicht wel, al vraag ik me inderdaad af hoe.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Youri Klijn 1 jaar geleden geplaatst
Klop ook even aan bij de publishers managers van o.a. Daisycon. Zij weten wel welke campagnes goed converteren op je traffic en denken daarin graag met publishers mee. Zeker als je deze resultaten haalt.

Meld je ook zeker aan bij andere netwerken, je weet nooit welke mooie offers zij hebben voor jouw traffic.

Verder keep up the good work!
?
reactie op @youriklijn:
Michaël Goris Heb ik ook gedaan, heb ook wel wat contact met hen. Ze hebben me bijvoorbeeld al 25 suggesties gedaan, maar wel slechts 3 dat ik zeggen dat waren er nu echt goeie. Ze zijn we heel behulpzaam, daar niet van.

Zij zeggen natuurlijk 'aha jouw doelgroep is een mannelijk publiek voornamelijk, dit zijn goede zaken voor mannen'. Maar in realiteit, ook al zijn ze daar geïnteresseerd, bezoekers gaan niet zo maar even tuinstoelen, interieur-artikelen, lampen of gsm abonnementen via mijn site kopen. Dat is ook niet waarom ze naar mijn website surfen en het is ook niet vanzelfsprekend om over zulke zaken een boeiend artikel te maken dat ook wat degelijk converteert.

Nu soms kan het ook anders. Ik heb gisteren bijvoorbeeld een artikel gemaakt over opblaasbare jacuzzi's, wat eigenlijk helemaal niet logisch lijkt om even via mij te promoten, maar ik heb er nu toch al een viertal verkocht (en hoop vandaag nog wat) en dat zijn jacuzzi's die verkocht worden tussen 500 en 1.500 euro met een commissie van 5%, dus dat tikt wel mooi aan. Al is het helemaal niet vanzelfsprekend om dat te promoten of logisch dat dat zelfs goed gaat gaan. Al helpt bij zoiets wel dat het viraal kan gaan via je facebook pagina (wat hier ook is geweest).

---
Ik heb ook me reeds aangemeld op anderen. Tradetracker en Paypro onder anderen. In Tradetracker zie ik nog wel potentieel. Al zie ik door de bomen het bos niet meer want eerlijkheidshalve is 97% niet echt bruikbaar, dus vind die 3% dan maar.

Paypro, tja ik weet dat het hier heel populair is en wellicht door de mooie commissies. Maar ik zie het eerlijkheidshalve niet in wat er daar op staat voor mij interessant kan zijn. Ik kan moeilijk geloven dat indien mensen dat niet zoeken en ik zeg 'hey hier is een fitness, pianolessen of buikspieren cursus dat mensen dat ook gaan kopen'. Dat is immers totaal niet waar ze voor naar mijn website surfen natuurlijk.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Youri Klijn Het ligt natuurlijk ook aan de invalshoek die je gebruikt voor je promoties.

Als je hier creatief mee omgaat kun je in principe alles promoten.

Als voorbeeld: 11 Dope lampen voor je mancave.

Kun je een saai, normaal product toch laten converteren op jouw doelgroep.

Gezien je zelf schrijver bent kun je hier vast pet product(groep) wel een mooie draai aan geven.

Ook hier geldt: testen, testen, testen. Misschien verwacht je zelf op voorhand ergens niets van terwijl het toch een leuke boterham kan opleveren.

Verder stel je dat bepaalde producten niet logisch zijn via jou te promoten. Maar op basis van wat? En wat is logisch in deze eigenlijk?

Want blijkbaar converteert zo’n product toch. Dus lijkt het me zeker de moeite andere producten, ook al lijkt het je niet logisch, eens te testen ?


1 jaar geleden

Beantwoorden

Michaël Goris Haha die '11 dope lampen voor je mancave' is nog best een goeie moet ik zeggen.

Nu ja je moet ook weten als je dag in dag uit met je neus er opzit. Na een tijdje krijg je wel wat tunnelvisie van product x kan werken, product y dan weer totaal niet. Dus het is niet altijd even makkelijk en vanzelfsprekend dan weer.

En yep veel testen is altijd de boodschap natuurlijk, maar ik wil mijn publiek ook niet overladen elke dag met affiliate content (wat ik nu misschien al iets te veel doe) en dan is het soms makkelijk voor de artikels waar je dat wel doet dat je grijpt naar zaken waar je bijna zekerheid hebt die gaan werken.

Maar wellicht moest jij mijn site plots zien, zou je inderdaad nog 20 opportuniteiten zijn waar ik nu niet aan denk. Soms natuurlijk het nadeel als je ergens alleen aan werkt. Zal bij iedereen wel zo zijn.
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Janniek Bastiaan 1 jaar geleden geplaatst
Zo nu en dan lees ik hier mee op dit forum en ik moest hier even op reageren.

Waarom maak je geen subscription service / digitaal product voor mannen? Dat is er (naar mijn weten) nog niet of te weinig in Nederland.

Iets als: 
- The Gentleman Playbook - eenmalig betaling van € 39 bijvoorbeeld
- The Gentleman inner circle - maandelijkse betaling van bijvoorbeeld € 27

Toevallig zag ik dat Alex Costa pasgeleden een inner circle heeft gelanceerd, hij heeft een grote internationale following op social media, maar als jij die 50.000 bezoekers (!) per dag naar je eigen digitale producten toe kan sturen weet ik 100% zeker dat je op den duur een stabiel inkomen genereert van at least € 10K per maand.

Uit je verhaal begrijp ik dat je het voornamelijk van je fans moet hebben en iets minder van organische bezoekers, nog een reden om deze fans te converteren naar je eigen product. Tegelijkertijd verhoog je de waarde van je business voor een eventuele exit (mits goed uitgevoerd uiteraard) en maak je jezelf minder afhankelijk van derde partijen.

Eventueel ga je later uitbreiden met cursussen over meer succes met daten, investeringen, hoe je er stijlvol uitziet of iets anders wat mannen leuk appreciëren.

Het is nu zaak om ervoor te zorgen dat het je eigen traffic wordt en dat je niet afhankelijk bent van affiliates zoals bijvoorbeeld die geintjes die CoolBlue pas heeft uitgehaald, ik heb hier iets van mee gekregen. Dat kan killing zijn voor je business, en zeker met hoge vaste lasten als een lening moet je er niet aan denken dat al je inkomsten wegvallen.
reactie op @janniek:
Michaël Goris Met een subscription service bedoel je wellicht betalende artikels? Dat ze voor een paar euro per maand wat extra artikels krijgen met boeiende content?

Ik vrees dat daar gewoon nog wat te weinig animo gaat voor zijn. 50.000 per dag lijkt inderdaad veel, maar voor zo'n model is dat dan weer niet veel. Stel dat het maar converteert voor 0,3% ofzo. Dat is heel veel werk om ten eerste die extra boeiende content te maken, ten tweede de technische investeringen te doen om dit allemaal goed te laten werken.

Heb er al over nagedacht hoor, maar zolang je niet richting 150k per dag gaat, zie ik het niet echt heel winstgevend zijn. Een bezoeker leest gemiddeld ook maar 2,7 pagina's per dag op mijn site, dus het is ook maar de vraag of ze daar op zitten te wachten.

Daarnaast heb je nog het ander discussiepuntje, willen mensen echt geld geven om content te lezen als er zoveel gratis is? Maar dat is dan weer iets waar ik uren over kan door blijven praten :p
----
Nu het voorbeeld dat je aanhaalt van Alex Costa is misschien niet de ideale vergelijking. Die man heeft 1 miljoen fans en deze volgen hem voornamelijk om wie hij is en wat hij doet, hij heeft dus veel vertrouwen.

Ik geloof bij hem dat gerust duizenden mensen zo'n cursus kopen.

Nu mijn fans komen natuurlijk naar de website voor de fijne content dat ik hen breng. Zij vinden het leuk om iets te lezen over knappe dames, games, Netflix, grappige filmpjes, enz. Dus zo'n digitaal product, het is een moeilijk verhaal natuurlijk.

Aan de ene kant zeker een leuk en goed idee, maar aan de andere kant zitten mijn bezoekers daar wel op te wachten? Dat is niet waarom ze mij bezoeken natuurlijk. Je moet via je eigen website dan al honderden producten gaan verkopen om het de moeite waard te maken en dat zie ik niet zo maar gebeuren.

Ook weer hier, ik stel me de vraag. Willen bezoekers hiervoor betalen als ze het ook gewoon gratis op het internet kunnen vinden die informatie? Een idee het verkennen waard, maar ik ken er momenteel te weinig van om me er echt in te verdiepen.

---
En yep ik heb het ook al gedacht, je wordt afhankelijk van externen en affiliate marketing, wat als er iets gebeurd? Dan val je in het zwarte gat en dat is zeker iets dat een probleem kan zijn. Ik zie nu bijvoorbeeld al het zwarte gat bij Daisycon aankomen omdat ik gewoon niet meer weet wat nu te promoten dat ook gaat converteren.

Welke geintjes had Coolblue overigens onlangs uitgehaald als ik vragen mag?

1 jaar geleden

Beantwoorden

Freek Strik 1 jaar geleden geplaatst
Mooi verhaal Michaël!
Dominique Van Baelen 1 jaar geleden geplaatst
Interessant verhaal, Michaël. Heb het juist doorgelezen.

Zijn er geen producten te vinden die aansluiten bij je niches en een recurring commissie bieden?

Dan moet je niet elke maand opnieuw van nul beginnen, maar kan je je inkomsten "stapelen".

Met zo'n bezoekersaantallen hoeft de conversie niet eens zo hoog te zijn om een mooi maandelijks bedrag binnen te halen.
reactie op @dominiquevanbaelen:
Michaël Goris Nuja een recurring commissie zou natuurlijk heel interessant zijn. Ik was een tijdje terug aan het denken aan casino/betting sites zoals 777 Games, Napoleon Games, BetFIRST, Ladbrokes, Bwin, ...

Dat valt eigenlijk net binnen mijn doelpubliek van mannen tussen de 25 en 45 jaar die van entertainment houden. Heb het idee dat dit vooral voor sportwebsites die veel content posten 'big business' is door deze recurring commissie op de spelers die ze hadden aangebracht.

Het probleem is nu daar echter bij dat door een nieuwe wetgeving deze sites geen bonussen of andere promoties meer mogen doen. Zoals stort 50 euro en krijg 150 euro speelgeld gratis. Daardoor heb ik het idee dat het heel moeilijk is om nog mensen te overtuigen een andere site te proberen want 'ze krijgen er toch niets voor in de plaats.' Misschien dat ik hier opportuniteiten niet zie die er wel zijn natuurlijk.

Moest jij nog producten in je achterhoofd hebben die binnen mijn doelpubliek vallen met zulke commissies mag je het natuurlijk altijd zeggen. Ik heb ze helaas nog niet gevonden.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Bas Vd 1 jaar geleden geplaatst
Heb je voornamelijk terugkerende bezoekers?

Of hoe krijg je verkeer binnen
reactie op @bas-nl:
Michaël Goris Ongeveer 55% (direct) van mijn bezoekers zijn wederkerend, ik heb ook een nieuwsbrief die dagelijks verstuurd wordt naar 50k mensen (15 tot 23K openen die dagelijks). Al zijn een deel van de bezoekers sowieso al op de site. Moest ik de nieuwsbrief niet meer sturen dan zak ik met 15% ofzo in qua bezoekers, niet plots 50%.

25% komt via social
15% is organisch
En dan nog een paar procent via referall.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Arthur Bex 1 jaar geleden geplaatst
Goe bezig kerel! Geeft de beginners hoop :-)
Bart Verlaan 1 jaar geleden geplaatst
Wat ben je lekker actief bezig Michael. 
Leuk om je resultaten te zien, nu blijven doorknallen he.
Ik zeg altijd maar, wie schrijft die blijft.

Wat me opviel is dat je game website nog geen ssl certificaat heeft. Dat vinden steeds meer mensen wel belangrijk.

Succes met het knallen op internet.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 29 May 2020 om 05:03
Aantal lezers 280
Aantal reacties 25