Een jaar geleden begonnen met Affiliate Marketing, hier sta ik nu!

Laatste reactie 12/04/2021 22:04 door jameni
· Markeren als ongelezen
Matt T 1 week geleden geplaatst
Het is in april 1 jaar geleden dat ik begon met affiliate marketing. Ik zie verschillende topics voorbij komen van mensen die graag willen weten hoe snel affiliate marketing kan werken, wanneer je een eerste commissie kunt verwachten, en waar je na 1 jaar werken kunt staan. Daarom lijkt het me leuk om mijn ervaring met jullie te delen.

In april begon ik mijn eerste affiliate website in de gezondheid-niche. Hier schreef ik op dat moment 1 informatief artikel per week voor. Ik wist toen nog niet hoe ik ooit geld zou gaan verdienen met die website, maar ik schreef in ieder geval over mijn passie. Het was namelijk heel lastig voor mij om een niche te vinden, en de niche die ik uiteindelijk koos, zat ook nog eens vol met concurrentie.

Na ongeveer 3 maanden ontving ik mijn eerste commissie van ongeveer 1 euro. Dit volgde een maand later op met een paar commissies van enkele euro's. Niet veel dus. Toen besloot ik om te schrijven over een bepaald segment producten binnen mijn niche. Ik merkte dat ik hier een paar commissies van 30 tot 90 euro op pakte. Leuke bedragen!

In december 2020 verdiende ik iets meer dan 800 euro met deze website. In januari 2021 zelfs meer dan 1200 euro! Ik had voor 2021 als doel gesteld om 1500 euro per maand te verdienen met affiliate marketing, maar dat had ik in januari al verhoogd naar 3000 euro per maand. Ik besloot om meer teksten te gaan schrijven en deze allemaal uit te besteden. In februari 2021 had ik echter een fikse 'tegenslag' met maar 800 euro aan commissies. In maart 2021 zat ik op meer dan 1000 euro. Het schommelt dus, maar ik leerde dat het belangrijk is om altijd door te gaan, ook wanneer je een aantal weken geen enkele commissies pakt.

Ondertussen was ik in 2020 een tweede affiliate website begonnen in de uitvaart-niche. Echter had ik de concurrentie zwaar onderschat, en daarbij was er weinig over te schrijven. Ik merkte dat ik dus al snel vast zat, maar besloot wel om door te gaan met het schrijven van artikelen: 2 per week. Omdat ik meer energie aan mijn andere affiliate website wilde besteden, besloot ik deze website te verkopen. Ik had dus geleerd dat het belangrijk is om goed onderzoek doen naar de markt, en dat je altijd moet schrijven over je passie. Doe je dit niet, dan zul je het erg zwaar krijgen en is het lastig vol te houden.

In maart 2021 ben ik een nieuwe website begonnen. Hier laat ik 2 artikelen per week voor schrijven. Het schrijven van de artikelen besteedt ik dus volledig uit, en dat doe ik met het geld dat ik uit mijn eerste affiliate website haal. Daarnaast zorg ik met dit geld ook voor belangrijke backlinks. Daar had ik me in het begin nooit op gefocust, al is het toch ontzettend belangrijk om hier aandacht aan te besteden als je een authority website wilt hebben (en dat zijn beide websites).

En nu? Op dit moment werk ik vanaf Bali aan mijn affiliate websites en mijn eigen business. Mijn doelstellingen voor 2021 zijn om in december in het bezit te zijn van 3 affiliate websites waar allemaal al enkele commissies uit behaald zijn. In totaal wil ik 3000 euro per maand verdienen met deze websites. Als dat lukt, wil ik dit natuurlijk verder opschalen. Ik ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen!

Hopelijk is dit interessant en inspirerend voor zowel beginners als de wat gevorderden. Mochten jullie willen dat ik dit topic vaker update, of heb je vragen, dan hoor ik dat natuurlijk graag!
Paco V. 1 week geleden geplaatst
Goede post en mooi resultaat Matt! Vooral een mooi inkijkje in het leerproces (tussen de regels door staan eigenlijk alle “lessen” die iedereen wel weet maar bijna niemand toepast). Dit zou eigenlijk iedere startende affiliate marketeer moeten lezen!
reactie op @paco:
Matt T Hi Paco,
Thanks voor je reactie! Hopelijk sta ik over 1 jaar een stukje dichterbij waar jij nu staat :) De lessen die ik heb geleerd zijn inderdaad veelal 'standaard' lessen, die ik ook al vaak genoeg had gelezen. Toch maak ik nog steeds dezelfde fouten. Ik denk dat je ook maar weinig 'leert' van de lessen die je op het internet ziet staan. Natuurlijk geld dit niet altijd, maar meestal leer je de belangrijkste lessen toch echt uit eigen ervaring. Daarom kan ik iedereen aanraden om ook dezelfde fouten te maken, maar uiteindelijk wel door te gaan.
1 week geleden

Beantwoorden

Sieto vd 1 week geleden geplaatst
Mooie successen tot zover Matt, gefeliciteerd!
Jorn Agterberg 1 week geleden geplaatst
Mooi verhaal Matt! Ik ben 1 april van dit jaar gestart (geen grap!). Ik ben benieuwd of ik jouw resultaten kan evenaren als we een jaar verder zijn. In ieder geval een goede stip aan de horizon. Thanks voor het delen van je eerste successen!
🔥 Huub Roose 1 week geleden geplaatst
Super inspirerend dit! Vet dat je het ff deelt!
Martijn M 1 week geleden geplaatst
Top Matt! Mooie journey so far en je gaat nog heel ver komen!

Succes :)
Arwin B 1 week geleden geplaatst
Goeie motivatie!!!

Ben je toevallig ook lid van de 10k club? 
reactie op @arwin:
Matt T Hey Arwin,
Ik ben inderdaad sinds juli 2020 ook lid geworden van de 10K club
1 week geleden

Beantwoorden

🔥 Oscar Kooning 1 week geleden geplaatst
Heej Matt,

Goed om dit verhaal te posten. Ik vind het erg leuk om te lezen en haal hier veel motivatie uit! Ben benieuwd waar je over een jaar weer staat! Ik post ook 1 artikel per week en het is goed om te lezen dat dat ook werkt! Bedankt voor je inspirerende verhaal!
Susanne S 1 week geleden geplaatst
Heel erg leuke post, dit soort verhalen zijn altijd erg. motiverend voor anderen. Dus dank je wel daarvoor. Zelf heb ik dit soort verhalen altijd een beetje nodig om door te zetten ;)
Gerard Voshaar 1 week geleden geplaatst
Een mooi en ook een leerzaam verhaal. Die fluctuaties zagen soms aan de stoelpoten van je vertrouwen, maar zoals je zegt: gewoon doorschrijven en backlinks verzamelen. En weten wat je moet laten liggen
Evert Zwaagman 1 week geleden geplaatst
Leuke post! Altijd leuk om een inkijkje te krijgen bij iemand gedurende dit proces. Ik ben ook pas begonnen en hoop ook hetzelfde traject te volgen. Ik zou het leuk vinden dat je af en toe een update geeft omtrent het behalen van je doelstelling. Ik lees dit met veel interesse en geeft me motivatie om zelf ook weer verder te gaan. Keep up the good work!!!
🔥 Jacko Meijaard 5 dagen geleden geplaatst
Hey Matt!

Super tof dat je het even deelt en wat een mooi topic zeg!
Heel gaaf om te zien waar je nu staat. 

En vergeet niet: je bent nog maar net begonnen ;-)!

Keep on going!
Leonie Van der windt 3 dagen geleden geplaatst
Hallo, ik ben nieuw hier .. 
Ben leonie 27jaar moeder van een dochtertje van 5maanden .
Ik begrijp het niet zo, moet je blogs maken ? Gewoon een soort verhaal schijven en daar betalen mensen dan voor?  
reactie op @leonievanderwindt:
jameni tru Ik raad je aan alle video's te bekijken die in de cursus staan. Dan zal je alles begrijpen :)
3 dagen geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 07 April 2021 om 03:56
Aantal lezers 206
Aantal reacties 16